Basın Konseyi, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın saldırının yeni bir gözdağı olduğunu açıkladı.

Konseyden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Basın özgürlüğü derken, can güvenliğimizin olmadığı bir noktaya geldik. Çok ciddi endişeliyiz.

Son zamanlarda medyaya yönelik baskılar, siyasilerin ve bazı köşe yazarlarının, 'Onun tırnaklarını da dişlerini de sökmesini biliriz', 'İstesek sinek gibi ezeriz' şeklindeki ifadeleriyle güçlenen bu saldırılar, kabul edilemez. Bu çirkin tavırlar gözdağıdır, basına hiza verme çabalarıdır.

Gece geç saatlerde televizyon programını tamamlayarak, evine dönmeye çalışan gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırı aslında; insan haklarına, demokrasiye, basın-ifade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına yapılan alçak bir saldırıdır.

Üzerlerinde devletin can güvenliğini hissetmeyen gazeteciler, bugün her açıdan özgür değildir. Bir milletvekilinin, Hürriyet gazetesi binasının önüne giderek olay yaratıp gazetecilere gözdağı vermesini, siyasi iktidarın ciddiye almadığını gördük.

Bu ortamların yaratılmasına izin verirsek, bazıları da üzerine vazife çıkarıp mafya tarzı saldırılara geçer. Şunu açıkça söylemek zorundayız. Siyasi iktidar, ülkeyi yönetendir. Bu nedenle yaşanan bu durumun sorumluluğu doğrudan siyasi iktidarındır.

'YETKİLİLERİ VANDALİZME DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Hükümeti, İçişleri Bakanlığı'nı, valileri, vandalizme dur demeye çağırıyoruz. Bunlar şiddettir. Caydırıcı önlemler alınmadığında da şiddetin egemenleştiği görülür. Bugün Ahmet Hakan’ın kaburga ve burun kemikleri kırıldı.
O’nu koruyamadık. Sıranın kime geleceğini bilmiyoruz. Başta siyasi iktidar olmak üzere, tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Gözdağı veren saldırılar gerçek gazetecileri korkutmaz, yıldırmaz.

Gazeteci Ahmet Hakan'a, Hürriyet ailesine ve tüm medya dünyasına geçmiş olsun diyoruz."