Basın Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı Hakkari Yüksekova Havaalanı açılışında gazetecilere akredite uygulanmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Seçime 12 gün kala, demokrasinin en önemli unsuru olan, basın ve ifade özgürlüğü ile halkın haber alma hakkı, yine ‘Yeni Türkiye’de, yok sayıldı.” denildi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın katıldığı havaalanı açma törenine gazetecilere akreditasyon uygulanmasına tepki gösteren Basın Konseyi, bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari Yüksekova Havalimanı açılışını takip etmeleri engellendi. Bu engellemeyi antidemokratik buluyor, kabul etmiyoruz.

Akredite edilmeyen gazetecilere, Hakkari Valiliği’nce, yasak kararının Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı tarafından verildiği ve kararın gerekçesini, kendilerinin de bilmediği açıklandı.

O zaman Basın Konseyi olarak soruyoruz; kamuya açık bir törende, neden bazı gazetecilerin programı izlemesi engellenmektedir? Bazı gazetecilere tanınan hakkın, diğer gazetecilere verilmemesi, ayrımcılığın apaçık göstergesidir. Bu bir sansürdür. Halkın haber alma hakkını engelleyen, her türlü anlayış ve davranışa son verilmesini, bu anlayıştan vazgeçilmesini, Basın Konseyi olarak, bir kez daha talep ediyoruz.”