Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri Hüseyin Aydın ve kameraman Mehmet Küçük'ün Emine Erdoğan'ın da katıldığı programdan yaka paça atılmasına basın meslek kuruluşlarından tepki geldi. Basın Konseyi, açıklamasında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı Avea Günışığı programını takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın’ın güç kullanılarak dışarı çıkarılması kabul edilemez." ifadelerine yer verdi.

Cihan muhabiri Hüseyin Aydın ve kemaraman Mehmet Küçük, Emine Erdoğan'ın da katıldığı 'Avea Günışığı' programını takip etmek için programın yapıldığı otele gitmiş, salondan görevlilerce yaka paça dışarı atılmıştı. Hem söz konusu GSM şirketi, hem de Cumhurbaşkanlığı yetkilileri buna bir sebep göstermemişti.

Basın Konseyi, söz konusu olayın basın özgürlüğüne darbe olduğunu vurgulayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı Avea Günışığı programını takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın’ın güç kullanılarak dışarı çıkarılması kabul edilemez.

Bir lider eşinin katıldığı programlar, elbette kamuya açıktır ve şeffaf toplantılardır. Özel olmayan bu ve bunun gibi toplantılarda, gazetecilerin programları izlemelerinin yasaklanması; basın özgürlüğü adına, halkın haber alma hakkını engellemektedir. Gazetecilerin, görevleri başında alıkonulmasını kınıyoruz. Basında ayrımcılığa karşı olduğumuzu tekrarlıyoruz.”