Basın Konseyi, Adımlar Dergisi’nde bomba patlaması sonucu 1 dergi çalışanının yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Konseyden yapılan açıklamada, "Adımlar Dergisi’ne yapılan bombalı saldırının kabul edilmesi mümkün değildir. Dünya görüşü ne olursa olsun, düşünce ve fikirleri paylaşmak için kurulan yayın organlarının böylesi bir saldırıyla karşı karşıya kalmaları demokrasi ilkelerine aykırıdır, tüm topluma işlenen insanlık suçudur. Provokatif olabilecek bu tür eylemlerin sorunları daha da ağırlaştırdığına geçmişte de tanıklık ettik." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Basın Konseyi olarak, saldırıda yaşamını yitiren Ünsal Zor için üzüntülerimizi bildirir, ailesine arkadaşlarına sabırlar dileriz. Yaralananlara da geçmiş olsun diyoruz. Bir kez daha yineliyoruz ki: beklentimiz, olayın faillerinin bir an önce bulunması ve adalete teslim edilmesi. Aslolan fikirlerini, düşüncelerini kalemiyle ortaya koyan, sözleriyle savunan düşün insanlarının yaşamlarına dokunulmamasıdır." denildi.