Basın Konseyi, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Atılan tweetler suç teşkil etse bile, bunlara devam etmesi nedeniyle bir kişinin tutuklanması kesinlikle yasaya aykırıdır. Bu karar, Türkiye'nin uluslararası platformlarda yine prestij kaybedeceğinin de en açık göstergesidir." denildi.

Bülent Keneş'in tutuklanmasına ilişkin Basın Konseyi tarafından yapılan açıklama şöyle: "Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, attığı tweetler nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını şaşkınlık içinde izliyoruz. Kanunlarımıza göre, tutuklama nedenleri sınırlayıcıdır. Atılan tweetler suç teşkil etse bile, bunlara devam etmesi nedeniyle bir kişinin tutuklanması, kesinlikle yasaya aykırıdır.

Failin tekrar suç işlemesini önlemek şeklinde veya benzeri bir tutuklama nedeni olmadığı gibi; hakaret gibi hafif, mahkumiyet durumunda bile hapse girmeme ihtimali olan bir suçtan dolayı verilen tutuklama kararı orantısız bir tedbirdir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin defalarca tekrarladığı üzere, kamuoyunu ilgilendiren meselelerde ifade özgürlüğü daha geniştir, bu özgürlük gazeteciler için daha da fazla koruma sağlar; hele devletin en üst düzey yöneticilerinin tahammül etmesi gereken ağır eleştiri sınırı en geniştir. AİHM, Cumhurbaşkanına özel koruma sağlayan cezai hükümlerin de olamayacağını söylemiştir. Bu bakımdan, tutuklamaya yönelik yakalama kararı, Türkiye'ye uluslararası platformlarda yine prestij kaybedeceğinin de en açık göstergesidir."