Basın Konseyi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalında yaptığı konuşmanın medyanın bir kesimine yönelik haksız eleştiride bulunması nedeniyle kabul edilemeyeceğini açıkladı. Konsey'den yapılan açıklamada, "Söz konusu siyasetçinin 'Masumane soruyorum' diye söze başlayıp, adres vererek gazetecileri hedef göstermesi çok talihsiz bir davranıştır." denildi.

Basın Konseyi, yazılı bir açıklama yaparak Arınç'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Star Gazetesi'ne yapılan saldırının da kınandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tam da 'Basın Özgürlüğü İle Mücadele Günü'nde, Başbakan yardımcısı sayın Bülent Arınç'ın, bir tv kanalında, özellikle iki gazetenin ismini vererek, medyanın büyük kesimine yönelik haksız eleştiride bulunması kabul edilemez.Söz konusu siyasetçinin 'Masumane soruyorum' diye söze başlayıp, adres vererek gazetecileri hedef göstermesi çok talihsiz bir davranıştır. Kimilerinin zannettiği gibi, gazeteciler suç makinaları değildir.Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, siyasi anlayışın hedefinin medya değil, her türlü 'çete' olması gerektiğini hatırlatıyoruz.İleri demokrasilerde, ifade ve basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkı en başta gelir.

Siyasi yönetimin, öncelikle bu hususa dikkat ederek medyaya yaklaşmasını, daha sorumlu ve dikkatli davranmalarını bekliyoruz.Ayrımcılık yapmadan halkın anayasal hakkı olan 'haber alma' yollarının sağlıklı işletilebilmesini sağlamaları en doğru yoldur. Son günlerde Star Gazetesi gibi bazı yayın kuruluşlarına yönelik yapılan her türlü saldırıyı da şiddetle kınıyor, suçluların yakalanmasını bekliyoruz."