Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve konsey üyeleri, saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Türenç, “Artık bunların son olmasını diliyoruz. Ve hükümeti, siyasi iktidarı da sorumluluk sahibi ise bu olayların sona ermesi için göreve davet ediyoruz.” dedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve konsey üyeleri, evinin önünde saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı ziyaret etti. Türenç, yaklaşık yarım saat süren ziyaretinin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yapılan saldırıların halkın haber alma özgürlüğüne bir saldırı olduğunu söyleyen Türenç, “Basın Konseyi olarak geçmiş olsun demeye geldik. Bildiğiniz gibi dün bir ameliyat geçirdi. Burun kemiklerinden müdahale olmuş. Ahmet Hakan’ı iyi gördüm. Tabi operasyonun verdiği acıları devam ediyor. Ama hepsi geçecek. Bunların geçmemesi mümkün değil. Alınan yaralar geçiyor ama bize yapılan saldırıların izi Türk basınının üzerinde kalıyor. Her kime saldırı olursa olsun bu Türk basınına, halkın haber alma hakkına yapılan bir müdahaledir. Bu kabul edilemez. Bütün bu saldırıların, bu şehir eşkıyalığının kabul edilemeyeceğini bir daha bir daha söylüyoruz ve bunun içinde bugün meydanlara çıktık, yürüyüş yaptık ve açıklamamızı yaptık Galatasaray’da. Yüzlerce gazeteci, halk yürüdü bizimle. Artık bunların son olmasını diliyoruz. Ve hükümeti, siyasi iktidarı da sorumluluk sahibi ise bu olayların sona ermesi için göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.