Basın Konseyi, Nusaybin'de haber yapmaya çalışan gazetecilerin özel harekat polislerince darp edilmesini kınadı. Yapılan açıklamada, "İlk olmayan ancak demokratik hukuk devletine aykırı olan bu tür davranışların alışkanlık kazanmadan son bulmasını, sorumluların biran önce saptanıp yargı önünde hesap vermesini istiyoruz." denildi.

Basın Konseyi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mardin Nusaybin Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralı polisleri haber yapmak için bölgeye giden gazetecilerin özel harekat polislerince darp edilmesini kabul edemeyiz. DHA ve Mardin Arena Gazetesi Muhabiri Ahmet Akkuş ile devlet ajansı AA ve Nusaybin Gazetesi Muhabiri Arif Altunkaynak’ın özel harekat polislerince haber alanının dışına çıkarılıp hakaret edilmesi apaçık polis şiddetidir. Gazetecilerde polisler gibi kamu görevi yaparlar. Onları görev alanlarının dışına çıkarmak özel harekat polislerinin görevi değildir.

İlk olmayan ancak demokratik hukuk devletine aykırı olan bu tür davranışların alışkanlık kazanmadan son bulmasını, sorumluların biran önce saptanıp yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.Basın Konseyi olarak haber yapmanın güç olduğu bu dönemde gazetecilerin sağlıklı haber yapabilmesi için özel harekat polislerinin silahlarının dipçikleriyle dövülmesi yerine kamu yararı için çalışan gazetecilerin dünde olduğu gibi korunup kollanmasını, can güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz. Yaralanan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz."