Basın Konseyi, bazı Twitter hesaplarına ve içeriklerine mahkeme kararı ile erişimin engellenmesine tepki gösterdi. Konseyin açıklamasında, "Basın Konseyi olarak, bilginin sınırsız paylaşıldığı bir teknolojiyi, mahkeme kararlarıyla önlenmeye çalışılmasını ‘Yeni Dünya’ anlayışına aykırı, çağın gerisinde kalmış bir çaba olarak görüyor; korkutucu davranışları ve yasakçı demokrasi anlayışını kınıyoruz.” denildi.

Mahkeme kararı ile aralarında çok sayıda gazetecinin de bulunduğu bazı Twitter hesaplarına ve içeriklerine erişim engellendi. Bu durum başta fikir özgürlüğünü savunan kesimlerce tepkiyle karşılandı. Basın Konseyi de yasaklarla ilgili açıklamada bulundu.

“Yasaklar demokrasilerin en büyük düşmanıdır.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazeteci olsun ya da olmasın, ifade ve basın özgürlüğü Anayasa'nın 24. maddesiyle güvence altına alınmış bir haktır; ‘Herkes, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve devletin bütünlüğüne yönelik tehditler dışında, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.’

Bu hürriyet, resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.Bu çerçevede, ifade ve basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez koşuludur. Ülkeler bu özgürlükleri kullanabildikleri ölçüde demokratikleşirler. Basın Konseyi olarak, bilginin sınırsız paylaşıldığı bir teknolojiyi, mahkeme kararlarıyla önlenmeye çalışılmasını, ‘Yeni Dünya’ anlayışına aykırı, çağın gerisinde kalmış bir çaba olarak görüyor; korkutucu davranışları ve yasakçı demokrasi anlayışını kınıyoruz.”