CHP olarak her zaman, her yerde mazlumun ve mağdurun yanında yer aldıklarını belirten Şengül, "Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesini şiar edinmiş bir parti olarak hiçbir medya organına bu şekilde bir baskı oluşturulmasını asla kabul etmiyoruz. Bu bir darbe operasyonudur." şeklinde konuştu.

Medya kuruluşlarına yönelik 14 Aralık'ta gerçekleştirilen İstanbul merkezli operasyonu protesto etmek için, Kahramanmaraş Adalet Sarayı önünde toplanan Kahramanmaraşlılara destek veren Samanyolu TV'de yayımlanan Küçük Kıyamet dizisinin ünlü oyuncusu Reha Yeprem de katıldı. 15 yıldır Samanyolu TV'de çalıştığını ifade eden Yeprem, 14 Aralık operasyonun demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. 

'TARÇIN'IN ARKADAŞLARI GÜLÇİN, YALÇIN VE KAKULE NE KADAR SUÇLUYSA ONLAR DA O KADAR SUÇLUDUR'

Sanatın özgür bir olgu olduğunu söyleyen Yeprem, "Ayın 14'ü demokrasi tarihimize kara bir pazar olarak yazıldı. Böyle bir günün yaşanacağını bir yıl önce söyleselerdi inanmazdık. Ben bir aktörüm, yaklaşık 15 yıldır Samanyolu Televizyonunda sunuculuk yapmaktayım. 15 yıl boyunca yapılan projelerde satır aralarında zerre kadar bir gılıgış, zerre kadar bir gizli gündem hissetmiş olsam 50 defa bırakırdım. Keşke hiç almasalardı sanatçı arkadaşlarımızı, senaristlerimizi. Sanat özgür bir olgudur, özgür bırakmak lazımdır. İçeride bulunan değerli ağabeylerimiz yıllarca ekranlarınızda seyrettiğiniz binlerce bölüm diziyi acaba ”˜daha nasıl güzel yapabiliriz, insanlara doğruları daha etkili nasıl anlatırız' diye kafa yormaktan saçlarına aklar düşmüş kıymetli ağabeylerimizdir. Şunu ifade edeyim, yıllarca Sır Kapısı seyrettiniz sizler, bizler ve onlar da gayet iyi biliyorlar ki yıllarca reyting rekorları kırmasının sebebi onların da gönülden samimiyetimize inanmış olmaları. İçerdeki ağabeylerimiz eğer suçlularsa; emin olun suçları Tarçın'ın arkadaşları Gülçin, Yalçın ve Kakule ne kadar suçluysa onlar da o kadar suçludur." diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından adliye önündeki merdivenlere oturan vatandaşlar, Kur'ân ve Cevşen okuduktan sonra sessiz bir şekilde ayrıldı.