AKP’li Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 33. düzenlenen Efes Deve Güreşleri Festivali tamamlandı. Basın mensuplarından akreditasyon uygulanması nedeniyle tepki çeken festivale 142 deve katıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın da hazır bulunduğu festivale AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Bakıcı, "Rekorluk etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Bakıcı, “Deve güreşi bizim kültürümüzde var ve bizler için önemli. Muazzam bir kalabalık var. Hava da çok güzel ve katılımcıların 20 binin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Deve güreşlerini seyircilerle birlikte izliyoruz. Farklı ve keyifli bir kültür. Dolayısıyla bunun her zaman yapılması gerektiğine bizzat şahit oldum. Bu konuda desteklerimizi artıracağız.Tüm güreş severlere iyi seyirler dileyerek Selçuk ilçesine hoş geldiniz diyorum." dedi.

Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Başkanı Mustafa Yavuz, katılımın beklenenin üstünde olduğunu ve yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, "Havanın güzel olması da katılımcı sayımızı artırdı. Tüm destekleyenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu arada festival, basın mensuplarına akreditasyon uygulanması nedeniyle tepki çekmişti.