Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu Cihan Haber Ajansı ekibine yönelik akreditasyona telefonundan çıkardığı Avea sim kartını kırarak tepki gösterdi. Topcuoğlu, gazetecilere uygulanan yasaklara sert çıkarak, “Böyle bir saçmalık, bırakın demokrasiyi muz cumhuriyetlerinde yaşansa maymunlar güler.” diye konuştu.

Pak Medya İş Genel Başkanı Topcuoğlu, Aksiyon İş Genel Merkezi’nde Emine Erdoğan'ın katıldığı Avea'nın programında Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibinin dışarı çıkarılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Topcuoğlu, yapılanların bütün medyaya yönelik yapılmış bir saldırı olduğunu ve bu tavrı kınadıklarını söyledi. Topcuoğlu, “Basının özgür olmadığı, halkın haber alma özgürlüğünün yasaklarla, baskılarla, akreditasyonlarla engellediği bir ülkede demokrasi yok demektir. Bugün ne yazık ki ülkemizde basın özgürlüğüyle birlikte demokrasi de fiilen askıya alınmıştır. Yalnızca Cihan değil, Sözcü, Cumhuriyet, Zaman, Taraf, Bugün, Birgün gazeteleri, Samanyolu Haber, Bugün TV, Halk TV gibi televizyon kanallarına Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve birçok bakanlık tarafından akreditasyon uygulanmaktadır. Bu yasağı uygulayanların, kendilerinin geçmişte Genelkurmay ve diğer bazı kurumların uyguladığı akreditasyonlardan yakınanlar olması da son derece manidardır.” ifadelerini kullandı.

“MUZ CUMHURİYETLERİNDE YAŞANSA MAYMUNLAR GÜLER”

Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın’ın, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı basın kartına sahip bir gazeteci olduğunu hatırlatan Topcuoğlu, şöyle devam etti : "Bu ülkede Başbakanlık, kendisine bağlı bir kurumun verdiği basın kartını yok sayıyor, o kartı taşıyan gazeteci arkadaşımıza yasak uyguluyor. Böyle bir saçmalık bırakın demokrasiyi muz cumhuriyetlerinde yaşansa maymunlar güler. Bugün ülkemizde 20’nin üzerinde gazeteci ceza evindedir. Sadece bir yılda 2 binin üzerinde gazeteci, iktidar baskısıyla işini kaybetmiştir. İstanbul’daki olayda, Hüseyin Aydın salondan atılınca, orada bulunan diğer gazeteci arkadaşlar da salonu terk etseydi uygulayanlar tavırlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaklardı.”

SİM KARTINI KIRDI

Pak Medya İş Genel Başkanı Topcuoğlu, açıklamalarının ardından AVEA sim kartını telefonundan çıkardı ve kırdı. Topcuoğlu, “Ben bugüne kadar kullanmış olduğum Avea sim kartımı çıkarıyorum. Bir akredite benden olacak ve sim kartımı kırıyorum.” dedi.