Türkiye Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk, Koza İpek Grubuna ait televizyon ve gazetelere savcılığın talebiyle kayyum atamasını kınayarak, “Basının susturulduğu ülkelerde hukuk tanımaz uygulamaların devam etmesi, demokrasinin yalnızca kağıt üzerinde kalacağına işarettir.” dedi.

Basın yayın organlarına yönelik olarak yapılan bu hukuksuz girişimlerin muhalif düşünen medyanın susturulması çabaları olduğuna değinen Türk, "Demokrasilerin en önemli özelliği seçimle işbaşına gelen iktidar değil, hür bir basın ve özgür bir muhalefet ortamının bulunmasıdır.” şeklinde konuştu.

Kamu-Sen Kırşehir İl temsilcisi Türk, basının susturulması, özgürce haber yapma ve kamuoyuna sunma hakkının elinden alınmasına kınayarak, yaşanan sürecin hukuk devleti anlayışına sığmadığını vurguladı. Koza İpek Grubuna yönelik operasyonların, basın özgürlüğüne karşı yapıldığını ifade eden Türk, şunları ifade etti: "Bu anlayış, ülkemizi demokrasi ayıplı ülke durumuna düşürmektedir. Demokratik yönetimleri baskıcı rejimlerden ayıran unsur muhalefetin özgürlüğüdür. İster sevelim, ister sevmeyelim, haksızlığa uğrayan kim olursa olsun, demokratik hayatımızı korumak adına haksızlığa dur demek şarttır. Hukuk ve insan haklarının egemen olmadığı ülkelerde kişisel egolar, şahsi dostluk ve düşmanlıklar bir ülke için felakettir.”

"HUKUK TANIMAZ UYGULAMALAR DEMOKRASİNİN KAĞIT ÜZERİNDE KALDIĞININ İŞARETİDİR"

Seçimlere az bir süre kala yapılan bu operasyonların sonlandırılmasını isteyen Türk, “Sadece kendilerine muhalif yayın yaptıkları için böyle bir muameleye maruz bırakılmak bir hukuk devletinde kabul edilemez davranışlardan biridir. Basın özgürlüğünün olmadığı, basının susturulduğu ülkelerde hukuk tanımaz uygulamaların da devam etmesi durumunda demokrasi yalnızca kağıt üzerinde kalacaktır. Basının susturulduğu ülkelerde hukuk tanımaz uygulamaların devam etmesi, demokrasinin yalnızca kağıt üzerinde kalacağına işarettir.” ifadelerini kullandı.