Yozgat’ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, başkanlık görevini devraldığı bir yıl içinde belediyenin giderlerinden yapılan tasarrufla belediyenin geçmiş döneme ait 5 milyon TL borcunu ödediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Açıkel, personelinin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında başkanlık görevindeki bir yıllık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Açıkel, yol, su, kaldırım ve diğer hizmetlerin belediyenin asli görevleri arasında yer aldığını belirterek, “Yol, kaldırım ve diğer benzer hizmetler belediyenin asli görevleri arasında bulunmaktadır. Bunları anlatmamıza gerek yok. Göreve başladığımız ilk günden itibaren gelir gider blançosunu çıkartarak bazı kalemlerde tasarrufa gittik. Böylelikle tasarruftan elde ettiğimiz kaynakları yatırama dönüştürdük." dedi.

Amaçlarının ilçeye en iyi en güzel hizmeti sunarak şehri yaşanılır bir kent haline getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Açıkel, "Eldeki imkanlarla ilçemize en iyi hizmeti etmenin gayreti içindeyiz. Belediyemiz kalemleri arasında sadece akaryakıt tasarrufundan elde ettiğimiz gelirin yarısıyla Sarıkaya Belediyesi evde bakım hizmet aracını aldık. Bu süre zarfında yapılan kanalizasyon, yol, park, mesire alanı, yeni mezarlık yapımı gibi hizmetlerde kredi kullanılmadan borçsuz bir şekilde yapıldı. Bu yıl içerisinde bölgedeki en büyük mesire alanının yapımını tamamlayacağız. Oto galericiler sitesi, yeni terminal alanı yol ve kanalizasyon çalışmalarımızda devam edecek. Bu projelerin tamamlanmasıyla ilçemizin çehresi değişecek. Güzel bir görünüme kavuşacak." diye konuştu.