10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası sebebiyle Mardin Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Doğan Anğay, Artuklu Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Yusuf Çiftçi ve çok sayıda engelli yurttaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Eş Başkan Akyol Akay, Engelliler Haftası'nın farkındalık yaratmak amaçlı bir hafta olduğunu ifade etti. Fiziksel engellilerin yaşamda daha rahat hareket edebilmeleri için, fiziksel engeli olmayanların duyarlı olmaları gerektiğini belirten Akay, ''Belediyecilik anlayışımızda kent mimarisinde yaptığımız projelerde bunu esas alıyoruz. Ne yazık ki bulunduğumuz şehirde ve yaşadığımız dünyada engellilere duyarlı bir ortamımız yok, ama bunu dönüştürmek istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için bizleri sizlerin yönlendirmesine ihtiyacımız var.'' dedi

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde 4 alanda kurs açtıklarını ifade eden Akay, ''Ne yazık ki kursiyer bulamıyoruz. Mardin'de engelli yurttaşlarımız var, kurslarımıza gelmeleri için onlara ulaşmak istiyoruz. Lütfen gelin, sokağa çıkın, yaşama karışın. Kurslarımıza sadece bir şeyler öğrenmek amacıyla değil, sosyalleşmek amacıyla da gelin. Sizler için çalışmalar yürütüyoruz. Doğru çalışmalar yürütebilmemiz ve bu şehri dönüştürebilmemiz için sizin yardımlarınıza ihtiyacımız var. Gelin birlikte çalışalım, şehrimizi birlikte dönüştürelim.'' şeklinde konuştu.