Şırnak’ta teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker’in Mersin’deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit astsubayın sosyal medya hesabındaki profilinde, "De ki; Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" yazdığı görüldü.
Şehidin, merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi 87109. Sokak’ta ikamet eden babası Hasan Eker ve annesi Aynur Eker’e, evlatlarının şehadet haberi, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve askeri yetkililer tarafından verildi. Aynı anda şehit astsubayın yaklaşık 1.5 yıl önce evlendiği Ankara’da yaşayan eşi Seçil Eker’e de askeri yetkililer tarafından acı haber ulaştırıldı. Evlatlarının şehadet haberi ile gözyaşlarına boğulan acılı aileyi, yakınları teskin etmeye çalıştı. Fenalık geçiren şehidin ablası Ayşe Eker’e ise sağlık görevlileri müdahale etti.
Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, haberi alan komşuları da eve akın etti. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da şehidin evine gelerek aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu.
Öte yandan şehit astsubayın sosyal medya hesabındaki profilinde, "De ki; Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" yazdığı görüldü.
Şehidin cenazesinin nerede defnedileceği yönünde henüz ailenin bir karar vermediği öğrenildi.