Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin kampüsünde yer alan Bursa Yunuseli Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması çalışmaları kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında kabul etti.

Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması için 6 yıldır yürütülen çalışmalar kapsamında Altepe, Öztürk'ü ziyaret etti.Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri ile yapılan görüşmeler sonucunda Yunuseli Havaalanı’nın ‘görerek yaklaşma’ usulüne uygun uçuşlara açılması kararlaştırılmıştı. Yapılan protokole göre, ana pistin bakım ve onarımı ile apron bağlantı yolları yapılacak. Kule inşaatı ve donanımı, kırım kurtarma ekibi, sağlık ekibi, ambulans, itfaiye, yakıt tankeri, çevre güvenlik hatlarının oluşturulması, aydınlatma, alan içindeki bulunan atıl haldeki 11 binanın yıkımı, yolcu bekleme salonu, itfaiye binası, uçak bakım hangarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Pist ve kule yönetimi Türk Hava Kuvvetleri’nin kontrolünde olacak. İlk etapta gündüz gerçekleşecek uçuşlar, pistin aydınlatılmasının ardından geceleri de ‘görerek yaklaşma’ usulüne göre gerçekleştirilebilecek.
Bir taraftan havaalanındaki fiziki eksikliklerin giderilmesi yönündeki çalışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuya ilişkin olarak Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ile bir araya geldi. Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılması için Genelkurmay Başkanlığı'na olumlu görüş verdiklerini hatırlatan Orgeneral Öztürk, çalışmalar hakkında Altepe'den bilgi aldı.

Yunuseli Havaalanı’nın Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerinin uygulama yapabilmesi açısından da büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe ise havaalanına ilişkin projelerin hazır olduğunu, son prosedürlerin de tamamlanmasının ardından çalışmaları tamamlayıp, en kısa zamanda bölgenin uçuşlara açılmasını amaçladıklarını söyledi.