Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, inşaatı devam eden Akçakale Devlet Hastanesi'nin biran önce bitirilip hizmete açılması gerektiğini söyledi.

Başkan Abdulhakim Ayhan ve Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Gerger ilçede yapımı devam eden 75 yataklı Devlet Hastanesini gezerek yükleyici firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yükleyici firma yetkilisi yapım inşaatının tamamen bittiğini fakat ameliyathanede havalandırma sistemi, yoğun bakım hepa filtreleri ve soğutmalar ile internet ağı, asansörlerin ruhsatlandırması, klima santralı gibi sorunları en kısa sürede çözüp hizmete açılması için hazır hale getireceklerini söyledi.

Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Gerger de yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Abdulhakim beyle birlikte hastaneyi gezdik. Yükleyici firma elemanları ile eksiklikleri tespit ettik. Kısa bir sürede tamamlama sözünü verdiler. İnşallah kısa bir sürede bitecek. Akçakale'deki vatandaşlarımız da daha iyi hizmet almaya başlayacaktır.”

Başkan Ayhan da “Bildiğiniz gibi Akçakale devlet hastanesi yaklaşık bir yıl önce bitmiş olması gerekiyordu. Sürekli Sayın Başbekimimizle gelip geziyoruz. Sayın Başhekimiz tespiti ile yaklaşık 100 kalem eksik tespit edilerek yükleyici firmaya iletildi. İnşallah bundan sonra bizde takip edeceğiz. Komşuda yaşanan savaştan dolayı sürekli yaralılar geliyor. Hastanenin bitirilmesi için uğraşacağız.”

70 yatak kapasiteli hastanenin Nisan 2012 de temeli atıldı. Hastane uzun büredir bitirilmeyi beklerken Akçakale karşısında bulunan Suriye’nin Telabyad ilçesi ve çevresinde hergün yoğun olarak yaralı geliyor. Eski hastane ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyor.