Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ilçedeki başarılı 500 öğrenciye bisiklet hediye etti. 'Her bir metre bisiklet yolu olan belediyeye bir bisiklet hediye edeceğiz’ sözü veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na çağrı yapan Bozbey, “Şu anda 6 bin bisiklete yine hak kazandık, bu bisikletleri eğer alırsak, kesinlikle Nilüferlilere ulaştıracağız. Bu anlamda sağlık bakanına sesleniyoruz. Bizler Nilüferlilerin bisikletlerini bekliyoruz.” dedi.

Nilüfer Belediyesi, on yıldır geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘en çalışkan kim projesi kapsamında ilçede ki okullarda en başarılı 500 öğrenciye karne hediyesi olarak bisiklet hediye etti. Belediye önünde gerçekleştirilen törene başarılı öğrenciler ile aileleri katıldı.

ON YILDA 5 BİN ÖĞRENCİ BİSİKLETLE ÖDÜLENDİRİLDİ

Başkan Mustafa Bozbey, bisiklet teslim töreninde yaptığı konuşmada, başarılı çocukları ödüllendirmekten ziyade onlar için iyi bir gelecek bırakmanın daha önemli olduğunu söyledi. Her yıl ‘En Çalışkan Kim’ başlığı ile gerçekleştirdikleri proje ile başarılı öğrencilere bisiklet hediye ettiklerini belirten Bozbey, “Bu yıl da yine etkinliğimiz on yılı geride bıraktı. On yıldır başarılı çocuklarımızı takdir ediyoruz.” dedi. Bozbey on yılda yaklaşık 5 bin bisitlet dağıttıklarını kaydetti.

SAĞLIK BAKANINDAN SÖZÜNDE DURMASINI BEKLİYORUZ

Siyasilerden sözlerinin arkasında durmasını isteyen Bozbey, şunları söyledi: “Temmuz 2014'de sağlık bakanımız bir etkinlikte dedi ki; ‘her bir metre bisiklet yolu olan belediyeye bir bisiklet hediye edeceğiz.’ O zaman bizim 120 kilometre bisiklet yolumuz vardı, hemen hazırladı arkadaşlarımız, tüm sokakları döktüler. Yazılı olarak da sağlık bakanlığında bildirildi. Dedik ki ‘120 bin bisikletimizi bekliyoruz. Bizde Nilüferde ki 120 bin eve bu bisikletleri ulaştıracağız’ dedik. Maalesef oradan bir ses çıkmadı. Ardından dediler ki ‘biz onu farklı söyledik, yanlış anlaşıldı, biz aslında başka türlü söyleyecektik ama ağzımızdan kaçtı. İşte biz 2015’in Ocak ayından itibaren yapılan yerlere demek istedik ama dilimiz sürçtü’ dediler. Olsun dedik onu da kabul ediyoruz. Şu anda 6 bin bisiklete yine hak kazandık, bu bisikletleri eğer aldığımız takdirde, verirlerse kesinlikle Nilüferlilere ulaştıracağız. Bekleyen de var. Bu anlamda sağlık bakanına sesleniyoruz. Bizler Nilüferlilerin bisikletlerini bekliyoruz sayın bakan bekliyoruz, dağıtacağız çünkü. Sadece en çalışkan değil, her evde bisiklet olsun, çevre açısından istiyoruz.” şeklinde çağrı yaptı.

Bisiklet verdikleri başarılı çocukları kendilerinin belirlemediğinin altını çizen Bozbey, “Bu arada bazı veliler de ‘benim çocuğum da başarılı, ama benim çocuğumu yazmamış’ diyebilirler. Bunlarla çok karşılaştık. Milli Eğitim ve okul müdürleri ile öğretmelerin belirlediği isimlere ancak bisiklet veriyoruz. Ona göre ihale yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

ÇOK MUTLU OLDUK, TATİLDE BİSİKLET SÜRECEĞİZ
Bisiklet alan başarılı öğrenciler ise çok mutlu olduklarını belirtip tatilde bisiklet süreceklerini belirtti. 4. Sınıf öğrencisi Melih Erkan, “Çok teşekkür ediyorum Nilüfer belediye başkanına, tatilimi ise bisikletimi kullanacağım.” dedi. Hira Aydın ise “Sınıfımız da ki öğretmenim ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaz tatilinde bisikletimi süreceğim ve arkadaşlarımla oynayacağım. Bisikletim vardı, ikinci bisikletim oldu ikisini de süreceğim ve çok iyi bakacağım.” şeklinde duygularını dile getirdi. Şeyda Gül Okan da, “Zaten alacağımı tahmin ediyordum, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Necati Uludağ ise şunları söyledi: “Bisiklet aldığımız için çok mutluyum, daha önce bisikletim vardı bu değişiklik oldu, çok sevindim.”