Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir an önce biyogaz tesisini kurarak faaliyete geçirmek istediklerini ve tarımsal kalkınma için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş’i ziyaret eden Başkan Çelik, tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalara ilişkin birlikte hareket edilmesi önerisinde bulundu. Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'yle birlikte iz bırakacak birçok işte çalışacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Yapacağımız çalışmaları planlamak açısından ziyaretinize geldik. Kocasinan'ın doğu bölgesinde Elagöz, Hasanarpa, Akin bölgesinde kalan çiftliklerdeki çevresel atıkların ve olumsuzlukların giderilmesi anlamında yapacağımız biyogaz tesisi, gübre fabrikası ve besi hayvancılığına yönelik düşündüğümüz bölgeyle ilgili projelerde Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'yle birlikte çalışacağız. Bunun dışında yapmamız gereken işleri de birlikte planlayalım istiyoruz.” dedi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ atasözünü hatırlatarak, ellerinden geleni yapmaya ve uyumlu bir şekilde bu şehre hizmet etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Kocasinan Ziraat Odası ziyaretinde ise Başkan Çelik, yapılan genel kurulda yeniden seçilen Başkan Abdulkadir Güneş ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip başarılar diledi. Çelik, şöyle dedi: "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda destek olmaya hazırız. Öncelikli hedeflerimiz hayvansal ve bitkisel atıklardan elektrik enerjisi elde edilmesine dayalı biyogaz tesisini hayata geçirmektir. Kocasinan’ın tamamı düşünüldüğünde geniş bir coğrafyada çalışıyoruz. Dışarıdan bakıldığında bu durum bir külfet gibi görülebilir ancak çiftçilerimizle kol kola girerek bunu nasıl bir ekonomik değere dönüştürebileceğimizin gayreti içerisinde olacağız. Çok şükür bu anlamda da büyük mesafeler kat ettik. Hem tarım hem de hayvancılığımızın gelişmesi için belediye olarak birlikte kol kola çalışacağız. Kırsal mahallelerimize hizmet için ilk defa Tarımsal Hizmet Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak iki yeni müdürlük ihdas ettik. Her zaman olduğu gibi bu konuda da Kocasinan Belediyesi öncülük etmiş oldu. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda ilk yapacağımız iş, geçtiğimiz hafta Almanya’da incelemelerde bulunduğumuz Biyogaz Tesisini kurmak olacak. KAYÇEV’in de bize geçmesiyle planlanması, projelendirilmesi ve kapasitesinin artırılmasıyla ilgili de inşallah bir çalışma yapacağız.” diye konuştu.