Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hakkındaki şikayet dilekçelerinin Vali Erol Ayyıldız’ın da içinde bulunduğu bir grup tarafından uydurulduğunu iddia etti. Ayyıldız’ın, bu isimsiz dilekçeleri uygulamaya koyarak ayrıca suç işlediğini de söyleyen Çerçioğlu, “Niçin isimsiz dilekçeler değerlendiriliyor, ben size söyleyeyim. Oturuyorlar bir yuvarlak masanın etrafında, 'Napalım, napalım? Ya işte Ege Et çok iyi tuttu, ekmek çok iyi tuttu, haydi şununla ilgili bir dilekçe yazalım isimsiz.' diyorlar. Kendileri pişiriyorlar, kendileri yiyorlar. Kendin pişir, kendin ye. Fakirin bir somun ekmeği üzerinden siyaset yapıyorlar.” dedi.

Sultanhisar ilçesini ziyaret eden Başkan Çerçioğlu, Vali Ayyıldız’ı, kendisi hakkında isimsiz şikayet dilekçesi yazmak ve işleme koymakla suçladı. Dün yine hakkında imzasız bir şikayet dilekçesini Ayyıldız’ın işleme koyduğunu belirten Çerçioğlu, incelemenin geri çekilmemesi halinde Ayyıldız ile mahkeme aracılığıyla gereğini yapacaklarını söyledi. Çerçioğlu, “Bizler sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulayacağız. Aydın Valisi'nin isimsiz bir dilekçe üzerine göndermiş olduğu ön incelemeciler geldiler. Bunu mahkemeye taşıyacağız önümüzdeki hafta, eğer bu inceleme geri çekilmezse. Son kez bir kere daha sayın valinin yanlış yaptığını yazıyla makamına göndereceğim ama ısrarcı olurlarsa mahkeme kanalıyla gereğini yapacağız. 2004 yılında dönemin Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın bir genelgesi vardır, 'İsimsiz dilekçeler ve şikayetler gündeme alınmaz' diye. Buna rağmen isimsiz olarak belirtiyor ve soruşturma açıyor Büyükşehir Belediyesi’ne. Seçim öncesi manidar. Fakirlere yaptığımız gıda yardımları ve ücretsiz dağıttığımız ekmekten dolayı. Fakirin bir somun ekmeğiyle uğraşmayın, yazıktır. Diğer belediye başkanları da dağıtıyor. Ben olduğum sürece fakirlerin yanında olacağız. Eğer fakirin durumunu anlamış olsalardı, bir somun ekmek üzerinden siyaset yapmazlardı. Ayıptır, saygısızlıktır.” dedi.

Başkan Özlem Çerçioğlu’na destek veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da, “Ekmek niye 50 kuruş diye valilikten başkanımıza yazı geliyor. Buradan sesleniyoruz kendilerine, vatandaşın ekmeğiyle oynamayın. Ekmekle oynayanı Allah çarpar.” şeklinde konuştu.