Çukurova Belediye Başkan Soner Çetin, Emine Nabi Menemencioğlu İlkokulu’na yaptırdığı Atatürk büstünü 10. Yıl ve İzmir Marşları eşliğinde açtı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günleri’nden birine katılarak “Atatürk büstüne arkamızı dönerek tören yapıyoruz” diye yakınan öğretmen Baransel Bektur’a, “Atatürk’e arkamızı dönemeyiz. Gereği neyse hemen yaparız” diye söz vermişti. Başkan Çetin, sözünü verdiği büstün açılışını bugün öğle saatlerinde bini aşkın öğrenci, veli ve öğretmenin katıldığı törenle yaptı.
Bir grup öğrencinin 10. Yıl ile İzmir Marşı’nı söyleyerek oluşturduğu atmosfere coşku hâkim olurken veliler ve diğer öğrenciler de marşlara eşlik etti.

Okul Müdürü Süleyman Aksoy tarafından teşekkür plaketi takdim edilen Başkan Soner Çetin, Adana’nın diğer ilçeleriyle kıyaslandığında Çukurova’nın ekonomik, sosyal ve kültürel seviye açısından çok daha ileride olduğunu belirtti. Çetin, “Bu ilçenin insanlarına her ayın 19’unda saat 19.00’da Türkiye’nin aydın insanlarıyla seslenmek ve her ayın 10’unda saat 10’da Anıtkabir’de öğrencileri Atatürk’ün huzuruna götürmek bizim için büyük bir mutluluk. Bu vatana, bu millete, bu bayrağa sahip çıkmaya inatla devam edeceğiz.” dedi.

Çetin, Emine Nabi Menemencioğlu’ndan öğrencileri de Ankara’ya götürme sözü verdi.