Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, teröre yönelik tepkisini Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Halk Günü’nde dile getirdi.

Toplantıyı “Tabii ki yollar asfalt, parklar yeşil ve ilçe temiz olacak ama kan akarsa hiçbirinin bir anlamı ve önemi yoktur.” sözleriyle başlatan Çetin, 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan teröre dikkat çekti. “Şehit cenazeleri, bombalar ve en son Ankara katliamı, Türkiye nereye gidiyor?” sorusunu yönelten Çetin, “Herkes barış, barış, barış diye haykırsın.” dedi. “MHP’li, AKP’li, CHP’li, HDP’li hiç fark etmez; Ankara’ya barış için gidip de alçakça katledilenler arasında çocuk da var, genç de, teyzeler ve amcalar da.” ifadelerini kullanan Çetin, birkaç gün önce ‘particiliği bırakıp el ele verelim’ diye çağrı yaptığını hatırlattı.

Katılımın yoğun olduğu Halk Günü’ne katılan Nihal Karacan adlı bir vatandaşın söz alıp “Alo der demez ekipleriniz koşup geliyor. Ne rüşvet, ne de asık surat var, teşekkür ediyoruz” demesi, bir başka kadın vatandaşın, yapılan temizliğe teşekkür için hazırladığı plaketi takdim etmesi, Fadime Akbal adındaki bir kadının “Çukurova’da yaşamanın güzelliği içindeyim.” diye iltifat etmesi dikkati çekti. Büyükşehir ve ASKİ’yi ilgilendiren sorunların da dile getirildiği toplantıda Yurt mahallesine de kreş, 100. Yıl’daki bir parka 'Barış ve Demokrasi Parkı' adının verilmesi istendi.