Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 'CHP’de ikinci Şişli vakası' başlığıyla bazı basın organlarında çıkan haberlere halk gününde tepki gösterdi. Türkiye’ye örnek projelerin basında haber olmadığına dikkat çeken Çetin, "Bilim merkezine Özgecan’ın adını veriyoruz tek satır yok, belediyeye ateş edenin deli saçması iftiraları ise manşet oluyor. ‘CHP’li belediyeyi nasıl yıpratırım’ diye haber yazılmaz." dedi.

Adana'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bazı gazete ve kimi internet haber sitelerinde 'Başkan, başkan yardımcısını vurdurttu' diye çıkan haberlere basın toplantısının ardından halk gününde de cevap verdi. "Bir kısım medyanın saldırısı altındayız" diyen Çetin, "Hızımıza yetişemeyen birtakım kesimler var; deli saçması iftiralarla hızımızı kesebileceklerini sanıyorlar ama biz kararlıyız çünkü inançlı insanlarız. Biz halka ve Hakk’a inanarak yola çıkmışız." şeklinde konuştu.

"500 BİN YOKSA ‘BAŞKAN AZMETTİRDİ’ DERİZ"

Çukurova Belediye binasına ateş açan kişinin eyleminden sonra "Söyleyin Başkan’a 500 bin lira verecek yoksa ‘Belediye başkanı azmettirdi’ diye ifade veririz" diye haber gönderildiğini açıklayan Başkan Soner Çetin, "Neymiş ‘2. Şişli Vakası’ imiş. Oysa olay basit; yardımcım, odası kurşunlanıyor, o da ben de gidip şikâyetçi oluyoruz. ‘Aranızda husumet varmış’ deniyor. ‘Yok’ diyoruz, ‘Yok yok vardır’ deniyor. 22 yıllık ceza avukatıyım, böyle kepazelik görmedim. ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları olayın saçmalığını anlatmak için örnek verme ihtiyacı duyan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "İyi o zaman, önüne gelen zibidi gitsin Başbakanlık'a ateş etsin, ondan sonra da ifadesinde ‘Bizi Başbakan azmettirdi’ dese ne olacak? Tehdit edilen kişi burada, tehdit eden ve belediyeyi kurşunlayan dışarıda serbest ve o kişinin sözleri manşet. Böyle mantıksız şey olabilir mi? Ben bu kadar büyük bir rezillik, böyle tezgâh görmedim. ‘Çamur at izi kalsın’ olmaz." dedi.

O haberden bir gün önce çok özel bir müzayede düzenlendiğini ve amacın Çukurova Belediyesi’nce yaptırılan Bilim Merkezi’ne Özgecan Aslan’ın adını vererek katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, alkışlarla karşılanan sözlerini "Türkiye’nin gözyaşı döktüğü Özgecan için müzayede yapılıyor bir tek satır yok. Özgecan bilim merkezi ve müzayede için tek satır haber çıkmıyor ama çamur atanlar manşet oluyor." diye noktaladı.