Erkoç, bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, göreve başladıkları yaklaşık 1 yıllık sürece içinde yaptıklarını ve yapacakları projeleri anlattı.

Büyükşehir belediyesi olarak yapılanmayı tamamladıklarını ve yoğun şekilde hizmet hamlesine başladıklarını dile getiren Erkoç, şunları kaydetti: "Şehrimizin en önemli sorunlarından bir tanesi atık su sorunuydu. Kahramanmaraş'ın 100 yıldan bu yana atık suları baraj gölüne aksu nehrine dökülmektedir. Kahramanmaraş'a dev bir arıtma tesisi yapıyoruz. Hükumetimizin desteği ile Çevre Şehircilik Bakanlığımızla beraber bunun ihalesini gerçekleştirdik. Bu yapılacak olan arıtma tesisi Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi olacak. Ter temiz çevre için en önemli yatırım."

Kentsel dönüşümden çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erkoç, bu konu hakkında önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

"Kentsel dönüşümde son yılda şehrin kalbinde bulunan bin 550 evi vatandaşlarımızı mağdur etmeden 110 milyon liraya kamulaştırma yaptık" diyen Erkoç, tarihi mekanların restorasyonunu da yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

Mazman ve Demirciler Çarşısı projesini yürüttüklerini dile getiren Erkoç, önümüzdeki günlerde de ayakkabıcıların ve bezirganların olduğu çarşıların inşaat ihalesini yapacaklarını, "tarihi Maraş'ı ayağa kaldırma gayreti içindeyiz" dedi.

7 Haziran'da yapılacak genel seçime ilişkin de değerlendirmede bulunan Erkoç, "Türkiye'nin önünde iki seçenek var. Türkiye'nin önünde birinci seçenek eski Türkiye (u) dönüşü. Bir de yeni Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar açılacağı bir güzergah var" ifadelerini kullandı.