Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Erkoç, halk oylaması çalışmaları kapsamında Onikişubat ilçesi Oruç Reis Mahallesi'nde esnafları ziyaret etti.

Esnaflarla sohbet eden Erkoç, Kahramanmaraş halkının 16 Nisan'daki halk oylamasıyla ilgili kararının net olduğunu ve görüştükleri vatandaşların bu olaya güçlü şekilde sahip çıktıklarını belirtti.

Türkiye'nin güçlü bir şekilde geleceğe yürümesi için bu sistem değişikliğini yapması gerektiğini ifade eden Erkoç, şunları söyledi:

"Türkiye'miz son 15 yılda önemli bir istikrara kavuştu. Bu sistem değişikliği ile beraber Türkiye'de artık Allah'ın izniyle kaos dönemleri kapanmış olacak. Kargaşayı ve istikrarsızlığı geride bırakacağız, geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Türkiye'miz şimdiden Saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mızın dirayetli ve kararlı duruşuyla güçlü şekilde geleceğe yürümektedir. Son 15 yılda Türkiye çok önemli gelişmeler yaşadı. Tabi bunları kalıcı, sürekli hale getirmemiz lazım. Pazar günü seçim olduğunda pazartesi günü ülkede her yer güllük gülistanlık olmalı, insanlar huzurlu ve mutlu olmalı. Seçimden sonraki pazartesi gününde Türkiye güçlü iktidarlarla uyanmalıdır. Ama en yakın zamanı 7 Haziran seçimleri hatırlayın. 6 Haziran güçlü bir hükümetle 7 Haziran 2015 seçimlerine girdi. 8 Haziran Pazartesi günü ülkede bir belirsizlik çıktı. AK partinin yüzde 41 oy almasına rağmen hükümet kurulamadı. Ne olacak diye aylarca süren bir belirsizlik oldu. Sonra Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi seçime götürdü. 1 Kasım'da o belirsizlikten çıktı. Yeniden 7 Haziran gibi durumlarla karşılaşmamak için Türkiye'nin bu sistem değişikliğini yapması gerekmektedir. Bu sistemin Türkiye'nin geleceği acısından çok önemli olduğunu biliyoruz."