Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, halk oylaması çalışmaları kapsamında Elbistan ilçesinde ziyaretlerde bulundu. 

Elbistan ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşan Erkoç, sivil toplum kuruluşları ile Şeker Fabrikası personelini de ziyaret etti. 

Halk oylaması sürecinde sona yaklaşıldığını ifade eden Erkoç, tüm olumsuz propagandalara rağmen yüksek oranda 'evet' çıkarak ülkenin büyük bir atılım sürecine gireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'ın liderliğinde ülkenin yeniden bir yükselişe ve dirilişin olduğunu hatırlatan Erkoç, şunları söyledi:

"Bugün söylemleri ile dünyadaki statikoları sarsmaktadır. Türkiye bu süreçte hep krizlerle boğuştu. Bu krizler parlamenter sistemden kaynaklı krizlerdi. Hükumetlerin kurulamaması sonucu koalisyon hükumetleri kurulması, Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılamaması, seçimlerin normal şartlarda değil anormal şartlarda seçilmesi ve seçildikten sonra Cumhurbaşkanı ve başbakan arasında yaşanan krizler, koalisyon oluşturan partilerin kendi arasındaki uyuşmazlıklar hep enerjimizi heba etti."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıldır tüm engellemelere rağmen kararlı duruşuyla çok önemli hizmetlere imza attığını dile getiren Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her seçim sonrası güçlü bir iktidar çıkmalıdır. Millet kimi tercih ederse artık. Türkiye'de 8 Haziran sabahı hepimiz şimdi ne olacak endişesi yaşadık. Türkiye'de bir belirsizlik olmadı mı? Bugün Türkiye'de terör örgütüne destek verdiği için hapiste olan kişilerin hükumet ortağı olmasından daha büyük bir tehlike var mı? Biz 8 Haziran sabahı bunları konuştuk. HDP'liler bugün hükumet ortağı olsaydı bu terörle yapılan mücadele ortaya konulabilirmiydi? FETÖ ile mücadele yapılamazdı. 7 Haziran seçimlerinde bir felaketin eşiğinden dönüldü. Bu durum bize ibret olmalıdır. Onun için 16 Nisan'da yapılacak referandum ile bu durumu değiştirmemiz lazım. Bu yeni sistemle yüzde 50 ile iktidar olunmaktadır. Millet kime karar verirse o iktidar olacaktır. Anahtar milletin cebindedir. Millet kimi isterse 5 yılda bir ona görev verecektir."