Huzurlu ve güvenli bir toplumun engelli vatandaşların toplum ile uyum içinde yaşayacağı bir ortamın oluşturulmasıyla sağlanacağını belirten Başkan Erkoç, şu ifadeleri kullandı: 

"Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Son yıllarda engelli vatandaşlarımıza sunulan imkânlar ve ülkemizin sosyal devlet olma yolunda kat ettiği mesafe, hayal bile edilemeyecek noktaya geldi. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak yerel yönetim olarak da bizim önceliklerimiz arasında.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Engelliler Şube Müdürlüğü, şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımız için yol gösterici ve toparlayıcı bir görev üstlenmektedir. Şehrin üstyapı çalışmalarında, parkların yapımında, kamusal alanlarda, toplu taşıma alanında ve en önemlisi sosyal hayatta gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda hep engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için hareket ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki, herkes potansiyel birer engelli adayıdır. Asıl engel; sevmeyi bilmeyen kalptedir. Bu nedenle herkes önce yüreklerindeki asıl engeli kaldırmalıdır. Eğer kafalarda ve kalplerde engeller kaldırılmışsa fiziksel engeller bizim hayatımızı sürdürmemize ve yaşamamıza mani olamaz. Sevgi dolu yüreklerle engelleri birlikte aşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”