Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda akıl oyunları eğitimi alan 500 öğrenci, Forum Kayseri Alış Veriş Merkezi’nde akıl oyununu anlatmak ve tanıtmak için sergi açtı. Sergide veliler kadar alış veriş merkezine gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geleceğin teknolojisi hologramı Türkiye’ye ilk getiren girişimci Murat Günenç’te sergi açılışına katılanlar arasında yer aldı.

Açıldığı günden bu yana sunduğu alışveriş ortamı ve keyifli etkinliklerle Kayserililerin ve kenti ziyaret edenlerin uğrak noktası haline gelen Forum Kayseri, Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın 6. Akıl Oyunları Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Kılıçaslan Eğitim Kurumları öğrencileri ve öğretmenlerinin bir yıl boyunca birlikte yaptığı çalışmaların sergilendiği etkinlikte, eğitim alan 500 öğrenci akıl oyunları hakkında isteyen herkesi bilgi veriyor. Oyunların nasıl oynandığını anlatıyor. Uygulamalı gösteriyorlar.

Sergi açılışı hakkında bilgi veren İstikbal Koleji Müdürü Şuayip Karataş, çocukların gelişimini olumlu yönde etkileyecek olan akıl oyunları eğitimi alan öğrencilerin sergiyle bunu tanıttıklarını söyledi. Karataş, eğitim kurumlarının ilkokul bölümündeki sınıflarda akıl oyunlarının ders olarak okutulduğunu da hatırlatarak, “Öğrencilerimizin akıl oyunları dersi aldıktan sonra derslerinde daha başarılı olduklarını gördük. Bu yönde de öğrencilerin ve velilerin ciddi anlamda yöneldiklerini görüyoruz. Bu noktada öğrencilerimizin aldığı akıl oyunları eğitimini de uygulamalı olarak sergide tanıtacaklar. Burada 500 öğrencimiz bilgi verecek” diye konuştu.

Eğitim kurumları bünyesindeki okulların halk oyunları gösterilerinin ardından akıl oyunları sergisi açılışı yapıldı. Sergide öğrenciler akıl oyunlarını uygulamalı olarak anlattı.