Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilk planör uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Türk Hava Kurumu Edirne Şubesi tarafından planör kursu açıldı. THK İnönü Uçuş Okulu’ndan gelen eğitmenlerin verdiği kursa 70 kişi başvurdu.
Teorik kursu başarıyla tamamlayan 22 kursiyer, deneme uçuşlarına başladı.
Planör uçuşları daha önce temeli atılan ancak sonradan vazgeçilen havaalanı toprak pistinde yapılıyor.

Yaklaşık 15 gün sürecek olan uçuşların bugünkü bölümüne Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Alana gelen Gürkan, eğitmenler tarafından gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra eğitim şefi Oğuzhan Tunca ile birlikte uçuşunu gerçekleştirdi. Pist üzerinden bir süre havada kalan belediye başkanı, eğitim şefi başarılı bir şekilde inişini gerçekleştirdi.

Uçuşun çok keyifli geçtiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Benim ilk planör deneyimim. Çok memnun kaldım. Hiçbir rahatsızlık, sıkıntı hissetmedim. Tabii çok deneyimli bir pilot arkadaşım vardı. Herkese çok büyük istekle tavsiye ediyorum. Edirne’de bu spor dalı yaygınlaşması için çaba göstereceğiz. Çünkü uçmak yer çekimine meydan okumaktır. Ve özgürlüktür bir anlamda. Edirne'de Türkiye’deki özgür insanların şehridir. Bunu 7 Haziran'da kanıtladık bir kez daha. O yüzden Edirne’de bu spor dalının yaygınlaşması için mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı Nilüfer Umut Köylüoğlu, planör kursunun zor ve güzel bir kurs olduğunu belirtti. Kurs için kendilerine 70 başvurunun yapıldığını ifade eden Köylüoğlu, bunlar içerisinde 22 kişinin seçildiğini kaydetti.

Bunu bir bölgesel kurs olarak gerçekleştirdiklerini anlatan Köylüoğlu, “Daha ileriye gitmek isteyen arkadaşlar THK İnönü Uçuş Okulu’nda buna devam edebilirler.” dedi.

Eğitmen Erşen Kavuşturan da, planörün uçuşunun tamamen meteorolojik şartlara bağlı olduğunu söyledi. Dünya rekorlarında 65 bin fite kadar planörlerin çıktığını dile getiren Kavuşturan, “Hatta yolcu uçaklarından daha yükseğe çıkabilir. Tamamıyla doğanın bize vermiş olduğu imkânlara bağlı.” diye konuştu.