Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 12-13 Nisan tarihlerinde Geyik Barajında yapılacak olan çalışma nedeniyle Bodrum’da su kesintisi yaşanacağını bildirmişti. Bildirinin ardından MUSKİ ekipleri su kesintisine saatler kala Geyik Barajında yapılacak olan çalışmanın DSİ tarafından iptal edildiğini bildirerek su kesintisinin yaşanmayacağını duyurdu.

DSİ’NİN PLANLAMASI MUSKİ’Yİ SIKINTIYA SOKTU

DSİ’nin yapacak olduğu su kesintisinde vatandaşların mağdur olmaması için cep telefonlarına kesintinin yaşanacağıyla ilgili mesaj gönderen MUSKİ, DSİ’nin yapacağı çalışmanın iptal etmesi nedeniyle attığı iptal mesajıyla tepkilerin odağı oldu. DSİ’nin Geyik Barajındaki yapacak olduğu çalışmayı doğru planlamaması nedeniyle çalışma ileri bir tarihe ertelenirken duyurusunu yapan MUSKİ vatandaşlar karşısında zor durumda kaldı.

KESİNTİNİN İPTALİ DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Bodrum’un içme suyunu karşılayan ve DSİ’nin yetki ve sorumluluk alanında olan Geyik Barajında 2014 yılından bu yana kurum tarafından çeşitli çalışmalar yapılıyor. Geyik barajında farklı nedenlerden dolayı çalışma yapan DSİ, burada yaptığı çalışma nedeniyle Bodrum Yarımadasına su verilemiyor. Duyurusunu MUSKİ’nin yaptığı ve çalışmalarını DSİ’nin yaptığı su kesintilerinde, DSİ tarafından yapılan çalışma planı ve program hatası nedeniyle birçok kez kesinti iptal edilirken, birçok kez de kesinti saatinin tutturulamadığı gözlendi. Daha önce MUSKİ tarafından 19 Ocak 2016 tarihinde DSİ tarafından yapılacak olan 10 saatlik su kesintisi yaşanacağı kamuoyuna duyurulurken, bu süre 28 saate kadar uzatılmış, 27-28 Ocak’ta su kesintisi yaşanacağı duyurulmasına rağmen bölgede kesinti yapılmamıştı. Ayrıca son olarak Geyik Barajına DSİ yetkilileri, iki gün boyunca yarımadada su kesintisi yaşanacağını belirtmiş, iki günlük su kesintisi MUSKİ tarafından da vatandaşlara duyurulmuştu. Ancak DSİ tarafından son yapılan açıklamada ise teknik şartların oluşmaması nedeniyle çalışmanın ileri bir tarihe ertelendiği söylendi.