Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ile şehrin çifte bayram yaşadığını söyledi. Karaçanta, mesajında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bu topraklara vurulan Türk mührünün, kıyamete kadar kalacağını ilettiği mesajında, koca bir cihan devletini lime lime etmek suretiyle Türk milletini ve Türklüğü tarih sahnesinden silme gayretinde bulunan emperyalist ve küresel güçlere dikkat çekti. Başkan Karaçanta, "İçteki yerli işbirlikçileri sayesinde bu gayelerine kısmen ulaşmışlar, bölüşülen ve parçalanan topraklarımız uzun süre düşman çizmesi altında inim inim inlemiştir. Bu vahim durum Türk milletinin yüksek imanı ve kararlılığı karşında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve onun arkadaşları tarafından Samsun'da atılan ilk adım ve devamında verilen büyük mücadele sonucu düşmanlar topraklarımızdan kovulmuş, geldikleri gibi geri gönderilmiştir" dedi.

"TÜRK MİLLETİ SİNSİ OYUNLARA TOKAT VURACAKTIR"

Başkan Karaçanta, Anadolu topraklarına yeniden vurulan Türk mührü sonucu, 29 Ekim 1923 günü, Türk milletinin karakterine ve medeniyet anlayışına uygun olan Cumhuriyet sisteminin ilan edildiğini ifade etti.

Bugün gelinen noktada görünen manzaraya değinen Karaçanta; "Endişeli ve kaygılı bir durum, bundan 92 yıl önceki Türklüğü ve Türk milletini Anadolu'dan kovmaya çalışan küresel ve emperyalist güçler bugün de aynı şekilde yerli işbirlikçileri sayesinde Türk milletinin ve Cumhuriyet'in değerlerini yıpratmak ve ortadan kaldırmak için ellerinden gelen sinsi ve tehlikeli oyunları oynamaktan çekinmemektedirler. Bu durum karşısında büyük Türk milleti dün olduğu gibi bugün de sağduyusu ve sarsılmaz iradesi ile karşı koyacak, bu çirkin ve sinsi oyunu oynayanlara ağır bir tokat vuracaktır" diye konuştu.

29 Ekim kutlamaları sonrası yarın 30 Ekim'de Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun törenleri yapılacağını hatırlatan Başkan Karaçanta, sözlerini şöyle tamamladı: "Her safhası bin bir güçlükler, yokluklar, imkansızlıklar içinde buna mukabil onurla, imanla ve vatan aşkı ile mücadele edilerek kazanılan, tarihin en büyük destanlarından birinin yazıldığı bu toprakların, güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Karslı olma bilinciyle hareket ederek, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılmış vatan toprakları üzerinde onların emanetine kararlılıkla sahip çıkmak; bu emanete hak ettiği değeri vererek korumak, güçlendirmek ve geliştirmek için çalışmak, boynumuzun borcudur. İnanıyorum ki bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket ettikçe bizleri hiç kimse engelleyemez, amacımızdan alıkoyamaz."