Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçenin yüzde 70’inden fazlasının kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu kapsamda hazırladıkları projelerinin 6 aydır bekletildiğini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, belediye bürokratlarıyla birlikte bir yıllık icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısı düzenlendi. Seyhan Oteli’ndeki toplantıda sinevizyon eşliğinde bir yılda yaptıkları hizmetleri tek tek anlatan Karalar, en önemli projelerinin ilçe için elzem olarak gördükleri kentsel dönüşüm üzerine olduğunu belirtti. Seyhan’ın bu konuda Türkiye’nin en kötü ilçesi olduğunu aktaran Karalar, "İlçemizde 100 bin konutun yenilenmesi gerek. Bunun için projeler hazırladık. 10 yılda belediye olarak 10 bin konut yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Daha önceki dönemden devam eden iki projeyle beraber bizde kentsel dönüşüm için projeler hazırladık. Bunları bakanlığa sunduk, 6 aydır imza bekliyor. Kentsel dönüşüm için Barbaros Mahallesi’nin TOKİ, Havuzlubahçe, Yenibey, Hürriyet, Şehit Duran, Mestanzade ve Döşeme mahallelerinin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayını bekliyor." dedi.

Belediyede önem verdikleri bir diğer konunun da hizmetlere aksatmadan ‘tasarruf’ olduğunu dile getiren Karalar, "Biz, önceki dönem yönetimin bir yılda harcadığından 70 milyon TL daha az harcama yaptık, hem de hizmet ürettik. Bu parayla sosyal belediyeciliğe biraz daha ağırlık verdik." diye konutu. Şeffaf ihalelerle giderleri düşürdüklerini ayrıca hizmetleri de artırdıklarını anlatan Karalar, "Seyhanlının parasının çarçur edilmesini önledik." ifadesini kullandı.

Seyhan Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür ve sanat etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karalar, "Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz Selda Bağcan konserini 20 binden fazla insan izledi. Yağmur altında 10 bin kişi Gripin konserini izledi. Adana’nın değeri olan sanatçılarımız için anma etkinlikleri yaptık. Fiziki hizmetleri kültür ve sanatla taçlandırmazsınız eksik kalır." şeklinde konuştu.

Belediyede asgari ücret alan hiçbir çalışan olmayacağını dile getiren Karalar, "Göreve gelir gelmez temizlik işçilerine önemli oranda zam yaptık. Daha sonra diğer birimlerdeki arkadaşlarımızın da ücretlerini artırdık. Park bahçelerdeki çalışanlarımıza zam yapamadık. Onun hazırlıkları da tamamlanmak üzere. Belediyede taşeron işçiler dahil asgari ücret alan kalmayacak." açıklamasında bulundu.

Her mahalleye spor tesisi ve havuz yapacaklarını dile getiren Karalar şunları söyledi: "Sporun her dalında takımımız var. Sporda alt yapıya özellikle önem veriyoruz. Sporda Adana’nın bütün efsaneleri altyapıdan yetişmiştir. Bunu bilerek gençlerimizin spor yapmasına katkıda bulunuyoruz. Bazı mahallelere modern kreşler inşa ediyoruz. Yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişiler için evde bakım projemizi hayata geçiriyoruz. 47 mahallede 583 yardıma muhtaç aile tespit ettik. Bu kişilere 500 TL tutarında alışveriş yapılabilecek Seyhan Kart veriyoruz. Hayır çarşısı kurduk. İhtiyacı olan vatandaşlarımız buradan gelip istediklerini alabiliyor. Mahallelere taziye evleri açıyoruz. Ayrıca modern semt pazarları kuruyoruz. Vatandaşlarımız kışın yağmur ve çamurdan, yazın da sıcak ve tozdan korunarak alışverişini yapacak. Bir yıl içinde sokaklarımıza 80 bin ton asfalt döktük, bu yıl bunu 119 bin tona çıkaracağız. 33 bin metrekare parke taşı döşedik, bu yılki hedefimiz 80 bin metrekare. 130 bin metrekare yeni yol açtık."
Karalar, konuşmasının ardından toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.