Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Emek Mahallesi’nde yaptığı Halk Günü’nde iki yeni hizmetin müjdesini verdi. Başkan Karalar, yapımı devam eden altı katlı bir binanın kiralanıp mahalle merkezi olarak düzenleneceğini ve SGK’ya ait bir alanın da kendilerine tahsis edilir edilmez kapalı semt pazarı inşa edileceğini açıkladı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve başladığı ilk günden bu yana geleneksel hale getirdiği ‘Halk Günü’ buluşmalarını sürdürüyor. Mahallelilerin kendisine gösterdiği ilgiden memnuniyetini ifade eden Başkan Karalar, “Halk Günü’nü mahallelerde yapıyoruz. Halkın ayağına biz gidiyoruz. Hava şartları imkân verdikçe her hafta dört ayrı mahallede toplantı yapıyoruz” diye konuştu.

Seçimlerden önce her yıl 50 engelliye akülü araç sözü verdiğini hatırlatan Zeydan Karalar, “Engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Seçim sürecinde her yıl engelli kardeşlerimize 50 akülü araba vereceğiz diye söz verdik. Geçtiğimiz günlerde ilk dağıtımı yaptık. O törende engelli kardeşlerimizin ve yakınlarının sevinç gözyaşlarını gördüm. Şimdi o sayıyı arttırdım. Bugünden sonra ne kadar talep gelirse o kadar akülü araba dağıtacağız.” dedi.

Emek Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Halk Günü’nde önce çocuklara ardından yetişkinlere yönelik önemli hizmetlerin müjdelerini veren Karalar, “Çocuklarımıza söz verdik, ‘biz seçilirsek sizlere pis ve güvensiz su kanallarında yüzmekten kurtaracağız’ dedik. Şimdi o hizmeti başlatıyoruz. Yaz aylarında 20 mahallemizde yüzme havuzu kuruyoruz. Emek Mahallesi’ne çevresindeki altı mahallenin ortasında yeni bir mahalle merkezi kuracağız. Alt katını ağız ve diş sağlığı merkezi yapıyoruz. Bir katını SEYMER yapıyoruz. Her ikisi de hayırlı olsun şimdiden. Bu bölgede semt pazarı problemi var. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bir yeri talep ettik. Muhtemelen bize tahsis edecekler. Tahsis edildiği ay buraya kapalı semt pazarının temelini atacağım. Sizleri yazın kavurucu sıcaktan, kışın yağmurda çamurda alışveriş yapmaktan kurtaracağız.”