İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir 6. Kadın Festivali başladı. Çok sayıda kadının katıldığı festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyada ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekti. Kocaoğlu, "Sadece kadınların, kızların ve kız çocukların bilinçlendirilmesi yeterli değil. Erkeklerin, özellikle erkek çocukların küçük yaştan başlayarak kadının baş tacı olduğunu bilmesi, kadınlarla birlikte yürüyerek, kol kola girerek, birlikte üreterek, hayatı paylaşma konusunda bilinçlendirilmesi gerekir." dedi.

Başkan Kocaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen festivalde kadınlara mesajlar verdi. Eşi Türkegül Kocaoğlu'yla birlikte festivale katılan Aziz Kocaoğlu, "İlklerin kenti İzmir'de kadınlı erkekli çalışarak, hayatı birlikte paylaşarak Türkiye'ye örnek olmalıyız." dedi. "Kadın Dostu Kent" imajıyla yola çıktıklarını, İzmir'in kadın hakları konusunda Türkiye'ye örnek olacak kadar ileri olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Ancak bu yeterli değil. Yeterli olması için kadınların daha çok çalışması, yaşama iştirak etmesi, üretmesi ve ekonomik gücünü elde etmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, yürüttüğümüz projelerle kadınlarımıza bu anlamda destek oluyoruz." diye konuştu. Son yıllarda artan kadına şiddet olaylarına da değinen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tüm dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddet gittikçe artıyor. Bu bir salgın haline geldi. Hepimiz korkuyor, ürküyoruz. Her televizyonu açtığımızda nasıl bir haberle, kadın cinayetiyle karşı karşıyla kalacağımızın endişesini ruhumuzda taşıyoruz. Göç alan kent İzmirimiz'de de kente yeni gelen kadınlarımızla çalışan kadınlarımızın kenetlenmesi gerekiyor.”

Başkan Kocaoğlu, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 260 derneğin kadınlarının el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.