İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi nisan ayı olağan toplantısında gerginlik yaşandı. 2014 yılı mali harcamalarının incelendiği denetim komisyonu raporunun ele alındığı toplantıda, komisyonda görev alan AK Parti’li üye Azad Fazla’nın şerh raporuna tepki gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu, “O raporu buraya yazacağına savcılığa git.” dedi.

Kocaoğlu başkanlığındaki toplantıda, 45 günlük çalışma sonucunda meclise sunulan raporda Fazla’nın şerh raporu da okundu. Mali harcamaların anlatıldığı, projelerin incelendiği, ihalelerin eleştirildiği raporun okunmasından sonra konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bunun üzerine konuşmak doğru değil. Bunu buraya yazacağına savcılığa vereceksin. Bu kadar iddialıysan cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaksın.” dedi. Bu sözlerin ardından Azad Fazla ise, “Yetkim yok. Durum idaridir, siz gerekeni yapacaksınız.” diye konuştu. Kocaoğlu duruma sinirlenirken Fazla’yı yerine oturmaya davet etti. Karşılıklı sert sözlerin ardından Kocaoğlu, “Bunlar yanlış şeyler ya. Şov mov yapıyorsun. Yanlış şeyler. Ne usul, ne adap, ne nezaket, hiçbir şey bırakmadınız. Muhalefet şerhinizi savcılığa verin.” diye konuştu. Fazla da, “Burada size yönelik itham yok. İdari kararı siz vereceksiniz. Benim bir yetkim yok.” sözleriyle cevap verince bu kez AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ayağa kalkarak itiraz etti. Kocaoğlu, “Arkadaşı susturdum. Sen de otur musun kardeşim. Anlamıyor musun, Türkçe konuşuyorum. Bu iddialar, savcılığa gitmeyi gerektirir. O görevini de yap diyorum.” dedi. Azad Fazla ise oturduğu yerden tekrar, “Yetkimiz yok.” deyince Kocaoğlu, “Var var. Senin yetkinin ne kadar olduğunu da söylerim.” ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında ayrıca komisyonlarda görev alacak isimler de belirlendi. Büyükşehir encümeni üyeliklerinde şunlar görev yapacak: Ruhi Aksan, Osman Ürkmez, Vezir Aslan, Hacer Serpil Ertuğ ve Asker Güneş. ESHOT Genel Müdürlüğü Encümeni ise Mehmet Maltepe, İsmail Kandemir ve Kazım Çam’dan oluştu.

Komisyonlar içinde büyük talep gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri değişmedi. CHP ve AK Parti, aynı isimlerle devam etme kararı aldı. Buna göre yapılan seçimde komisyona CHP’den Sırrı Aydoğan, Muzaffer Tunçağ, Aydoğan Hepdemirgil, İrfan Aras, Bülent Rüzgar ve Yeşim Tekoğlu, AK Parti’den Ali Kökoğuz, Ayşegül Duran Türker ve Bünyamin Demir seçildi.

Diğer önemli komisyonlardan birisi olan Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP’li Şükrü Parmamaklı, Banu Gençkan, Bengü Sayköse, Tuna Türksever ve Gökhan Yılmaz ile AK Parti'li Azad Fazla, Mesut Demirkaya ve Fatih Taştan seçildi.

Hukuk Komisyonu üyeleri ise CHP’li Mehmet Ali Büyükkkayıkçı, İbrahim Ulaş Polat, İsmail Akıncı ve Filiz Ceritoğlu, AK Parti'li Mehmet Onur Başar Üçkan, Rasim Dirim ve Hakkı Durmaz’dan oluştu. Komisyonların yeni üyelerinin tamamı, meclis oylamasına sunularak belirlendi.