Bergama ilçesinde yapılan Futbol Akademi altyapı tesislerinin açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeyi ve kendisini hedef alan siyasilere hodri meydan dedi. Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, başkanına, icraatına söyleyecek sözü olan kim varsa çıkalım bir televizyonda canlı yayına, orada yüz yüze, gözlerimizin içine bakarak konuşalım. Hemşehrilerimiz de değerlendirsin. Bu, Bergama'dan tüm siyasilere açık çağrıdır." dedi.

Bergama Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yaptığı Bergama Belediyespor Futbol Akademi Altyapı Tesisleri törenle kapılarını sporculara açtı. 9 bin 500 metrekarelik sentetik çim sahası ile FIFA Star 2 uygunluk belgesine sahip tesisleri Başkan Kocaoğlu, Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Bergamalı sporcular birlikte açtı. Tesisteki ilk karşılaşmanın başlama vuruşunu ise Kocaoğlu yaptı.

750 seyirci kapasiteli tesisin ilçenin gençleri ve çocuklarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Kocaoğlu, seçim sürecinden mümkün olduğu kadar uzak durmak, hizmet ve yatırımlara odaklanmak istediğini söyledi. Genel seçimde genel siyasetin konuşulması gerektiğini belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimden gelirse gelsin haklı eleştirileri alır, gereğini yapar ama genel siyasete malzeme yapmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alanları İzmirli sükutuhayale uğratacaktır. 11 yıldır bu kente ayağını basan hiçbir vatandaşın, 4 milyon 100 bin İzmirlinin aleyhinde karar almadık. Ahlâkı ve bilimi rehber alarak, evrensel ahlâk kurallarından ve evrensel hukuk kurallarından ayrılmadan, 11 yıldır sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak bir belediyecilik yapıyoruz."

'İZBAN BERGAMA’YA GELECEK'

Bergama'daki kültür merkezi, otopark gibi projeleri, ören yerlerindeki binaların restorasyonunu desteklemeye, Bakırçay'a hizmet vermeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN'ın ilçeye ulaşması konusunda da şunları kaydetti: "Bu konu üzerinde mutabık kalınmış, İZBAN genel protokolü içinde her bakanın, siyasinin 'Selçuk'tan Bergama'ya' diye nutuk attığı bir projedir. Bu hattın projeleri yapılmış, yol güzergahı belirlenmiştir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen bütün istasyon, alt ve üst geçitleri yapmaya, ihaleye çıkmaya hazırız. Sonra bir kara haber geldi, 'Efendim, Çandarlı Limanı'na kadar gelecek.' Oraya zaten demiryolu gelecekti. Çandarlı Bergama arası, niye yatırım programından çıkarıldı? Bunun takipçisi olacağız. Bundan taviz vermek yok. İnsanlık tarihinin en önemli yerleşkelerinden Bergama ile Efes, demiryolu ile birleşecektir. Bunun önünü kimse kesemez. Kesen de İzmirli hemşehrilerimizden gereken cevabı alır."

Başkan Gönenç ise yaptığı konuşmada, "Burası yalnızca Bergama Belediyespor'un özkaynak projesi için bir altyapı yatırımı değil. Daha önemlisi burada Bergama'daki binlerce çocuğumuza spor yapma imkanı sağlayacağız." dedi. Ardından tesis hizmete girdi. Projenin sözleşme bedelinin yüzde 70’ini oluşturan 1,5 milyon lirılak kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı.