İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde çıkan yangının ardından Eşrefpaşa Hastanesi’nde misafir edilen yaşlıları ziyaret etti. Kocaoğlu, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

Dün akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nin ana binasında, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın çıktı. Binaya yayılan dumanın görevliler tarafından fark edilmesiyle hemen itfaiyeye haber verildi. Bu sırada odalarında bulunan huzurevi sakinlerinin binadan tahliye edilmesi işlemine başlandı. Saat 20.52'de alınan yangın ihbarı üzerine Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 4 dakika sonra olay yerine ulaşarak müdahale etti. 71 kişinin barındığı öğrenilen binadaki alevler, saat 21.25 itibariyle tamamen söndürüldü. Beş arazöz, beş AKS aracı, altı merdivenli itfaiye aracı ve bir kurtarma aracı söndürme çalışmalarına katılırken bir tane de endüstriyel yangınlara müdahalede kullanılan özel donanımlı araç hazır bulunduruldu. Görevli personel tarafından huzurevi sakinleri kısa sürede tahliye edilmesine rağmen 11 kişi, yoğun dumandan etkilendi. Durumu ağır olan 90 yaşındaki KOAH hastası Mehmet Baran, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybetti. Durumu ağır olduğu belirtilen Bülent Alşal ise Bozyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Başkan Kocaoğlu, yangın haberinin ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkililerinden bilgi alan Kocaoğlu, çıkış sebebiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, dumandan etkilenen bir yaşlının yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kocaoğlu’na olay yerindeki incelemeleri sırasında, AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eşlik etti. Kocaoğlu, daha sonra Eşrefpaşa Hastanesi’ne giderek, burada tedavi edilen yaşlıları odalarında ziyaret etti, geçmiş olsun temennilerini bildirdi.

Olayın duyulmasının ardından huzurevi sakinlerinin bir kısmı, geçici bir süre için aileleri tarafından alınırken diğerleri Eşrefpaşa Hastanesi'ne nakledildi. Hastanedeki yaşlıların yanında huzurevi personelinin refakatçi olarak kaldığı, Eşrefpaşa Hastanesi'nin uzman personeli tarafından günlük diyet ve ilaçlarının düzenlenerek, yaşamlarını normal bir şekilde devam ettirmelerinin sağlandığı belirtildi.