Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan ve toplumu birlik olmaya çağıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yapmayın, etmeyin! Günlük çıkarlar için ülkemizin, çocuklarımızın, gelecek kuşakların hayatını, ülkenin geleceğini karartmayın." dedi.

"Emek, Barış, Demokrasi" mitinginin toplanma yerinde meydana gelen bombalı terör saldırısını, Yeni Foça'daki arıtma tesisinin temel atma töreni sırasında haber alan Kocaoğlu, "Artık bu gidişe dur dememiz gerekir. Bu topraklarda her türlü çileyi, işkenceyi, her türlü saldırıyı yaşamış, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı savaşmış bir toplumuz. Bizim insanımız, bunlara mı teslim olacak? Bunların dayatmalarına mı teslim olacak? Mutlaka ve mutlaka bu yaşananların gereği, demokratik yollardan yapılacaktır." diye konuştu. Bütün toplumu birlik olmaya çağıran Başkan Kocaoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bugün yine çok kötü bir haber alarak güne başlıyoruz. Barış talebiyle gerçekleştirilen Ankara'daki miting başlamadan üst üste iki bombanın patladığını, vefat haberleri dahil olmak üzere birçok yaralının olduğunu öğrendik. Üzüntümüz çok büyük. 'Senden, benden' diyerek, 'o alt kimlikten, bu alt kimlikten' diyerek, 'o inançtan, bu inançtan' diyerek memleketi böldüler. İnsanlar evde çocuklarıyla, eşiyle konuşamaz hale geldi. Toplum ve memleketin varını yoğunu da satarak, Anadolu'yu yurt edindiğimizden beri, 1071'den bu yana Anadolu'da kurulan tüm Türk devletlerinin birikimlerini satarak ülkeyi bugüne getirdiler. Artık buna dur dememiz gerekir. Bugüne dek en çok ihtiyacımız olduğunu söylediğimiz şeyin, birlik ve beraberliğin sözünü etmeden bu kürsülerden inmedim ama işte böyle bir parçalanmışlıkla, böyle bir ötekileştirmeyle karşı karşıyayız. Bunu bu toplum, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hep beraber aşmak zorundayız. Her türlü engellemelere rağmen beraber aşacağız da. Bu topraklarda her türlü çileyi, işkenceyi, her türlü saldırıyı yaşamış, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı savaşmış bir toplumuz. Bizim insanımız bunlara mı teslim olacak? Bunların dayatmalarına mı teslim olacak? Mutlaka ve mutlaka bu yaşananların gereği demokratik yollarından yapılacaktır."

Barış duyguları tekrar pekiştirilmeden bir noktaya varılmasının mümkün olmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Yapmayın, etmeyin. Günlük çıkarlar için ülkemizin, çocuklarımızın, gelecek kuşakların hayatını, ülkenin geleceğini karartmayalım. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak söylüyorum. Bunu 12 yıldır her türlü baskılara, her türlü manipülasyonlara, iftiralara, yalana dolana karşı İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle ayakta durmuş, haksızlığı, adaletsizliği haykırmış olan bir belediye başkanınız olarak istiyorum. Şiddet tohumları ekildiğinde, düşmanlık tohumları ekildiğinde geldiğimiz tablo budur. Hepinizi, ülkemize sahip çıkmaya çağırıyorum. Ülke bölünmesin, ülkede birlik beraberlik olsun, talebimiz budur." dedi.