112 AÇM’ne beraberinde Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Üyeleri Mikail Utlu, Hilmi Yabasun, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Akkurt ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Dündar’la gelen Başkan Okay’ı kapıda karşılayan Akın Ozan heyete 112 AÇM binasını gezdirerek fiziki şartlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Necati Okay buradaki 112 AÇM çalışanları ile bir süre sohbet etti.

Türkiye’de tüm acil çağrıların ‘112’ numarası ile tek çatı altında toplanması çalışmaları ve Kahramanmaraş 112 AÇM’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Akın Ozan halen Türkiye’de yirmi beş ilde 112 AÇM’nin faal halde çalıştığını belirterek; “ Kahramanmaraş 112 olarak şu anda bünyemizde 110 İtfaiye, 122 AFAD, 177 Orman Yangın ve 112 Acil Sağlık var inşallah yakın zamanda 155 Emniyet ve 156 Jandarmayı da devreye alıp entegrasyonumuzu tamamlayacağız ” dedi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise gördüğü teknolojiden etkilendiğini dile getirerek; “ Şu alanda gördüğümüz teknoloji bile Türkiye’nin 12,13 yılda nereden nerelere geldiğini gösteriyor. Gördüğüm bu teknoloji Amerika’da kullanılan 911’in aynısı buda şunu gösteriyor ki Türkiye bu hızla yakın bir zamanda gelişmiş birçok devletle boy ölçüşecek seviyede olacaktır. Bu sistem çok faydalı olacak bunu görüyoruz. Her şeyden önce insanlarımızın hizmet almak için bütün numaralara tek tek araması yerine bütün hizmetleri tek bir numaradan alması çok güzel, üstlendiğiniz görev zor ancak hayırlı bir görev, biraz gecikmeyle de olsa yeni göreviniz hayırlı olsun diyor, tüm çalışma arkadaşlarınıza ve size başarılar diliyorum” dedi.