Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Din-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesinin 300 kişi ile Diyanet-Sen’e katıldığına dair basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Kahramanmaraş Din-Bir-Sen il teşkilatının 300 üyesiyle Diyanet-Sen'e katıldığı haberine ilişkin, "Bugün akşam saatlerinde ajanslara düşen haber camiamızı üzmüştür. Yalan, kasıtlı ve tamamen algı oluşturmaya yönelik olduğu açıkça belli olan bu haberin, sendikamız il ve ilçe başkanları ile üyelerimiz tarafından şiddetle kınandığını ifade etmek istiyorum" açıklamasını yaptı.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir, Kahramanmaraş il teşkilatıyla ilgili bugün yayımlanan habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"300 kişilik üyesiyle Din-Bir-Sen, Diyanet-Sen'e geçti" başlıklı haberin doğru olmadığını belirten Özdemir, "Kahramanmaraş'taki üyelerimizin tamamının Diyanet-Sen'e geçtiği şeklindeki haberler yalandır. 12-13 Kasım'da yapılacak kongre öncesi algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu kirli bir ittifakın taşeronluğundan başka bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Özdemir, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün akşam saatlerinde ajanslara düşen haber camiamızı üzmüştür. Yalan, kasıtlı ve tamamen algı oluşturmaya yönelik olduğu açıkça belli olan bu haberin, sendikamız il ve ilçe başkanları ile üyelerimiz tarafından şiddetle kınandığını ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş'ta Din-Bir-Sen'in il ve ilçe dahil toplam üye sayısı 279'dur. Şu ana kadar bize gelen birkaç istifa dışında Kahramanmaraş'tan gelen bir istifa yoktur. Edindiğimiz bilgiye göre yönetim istifa etmiş ancak istifaları Genel Merkeze henüz ulaşmamıştır. Haberde bahsedildiği gibi Kahramanmaraş Din-Bir-Sen il teşkilatımızın 300 üyesiyle birlikte Diyanet-Sen'e katıldığı haberleri asparagas haberdir. Haberin bu şekilde yayımlatılması Diyanet-Sen'in bir oyunudur. Din görevlilerinin yanında yer alan ve camiamızın bütün sorunlarını cesurca dile getiren sendikamızın işlevsiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Sendikamız üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Kongre öncesinde girişilen böyle bir oyunun amacı bellidir. Din-Bir-Sen olarak yalan ve iftirayı asla kabul etmiyoruz. Diyanet camiasının sendikamız üzerinde oynanan bu oyuna gereken cevabı vereceğine inanıyoruz.”