Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yaptığı basın açıklamasında son günlerde gelen şehit haberlerinin tüm ülkeyi derinden yaraladığını belirtirken, ihanet şebekesinin kökü kazınana kadar her türlü mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Son yaşanan terör olayları tüm vatandaşlarımızı, insanlarımızı üzdüğü, perişan ettiği gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Ateş düştüğü yeri yakar şeklinde bir sözümüz var, fakat bu ateş sadece düştüğü yeri değil, bütün vatandaşlarımızın yüreğini dağlamıştır. Bütün Türkiye’yi yakmıştır. Bilindiği gibi, Türkiye’nin üzerinde emelleri olan emperyalist güçler özellikle bize dost gibi görünün batılı ülkeler, bu terör odaklarını sürekli desteklemiş ve onlar üzerinden Türkiye’yle olan mücadelelerini örtülü bir şekilde götürmeye kalkmışlardır. Son zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı operasyonlar neticesinde, öldürülen caniler arasında Ermeniler, Almanlar, İngilizler bulunmaktadır. Kısacası kendini kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia eden, terör örgütüyle beraber mücadele eden farklı farklı ülkelerin vatandaşları tespit edilmektedir, görülmektedir.

Bu da Türkiye’ye karşı ne kadar kapsamlı, ne kadar geniş, ne kadar sinsi bir mücadelenin verildiğinin kanıtıdır. Devletimiz, silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz bu hainlerin bu bölücülerin kökünü kazımaya kararlıdır. Gerek yurt dışında, gerek yurt içinde, muhtelif vilayetlerde bunlara karşı mücadele bir kararlılık çerçevesi içerisinde yürütülmektedir. Maalesef bu mücadele esnasında da vatan evlatları şehit olmaktadır. En son Dağlıca’da dün gerçekleşen hain saldırı neticesinde şuanda sayılarını tam olarak ifade edemediğimiz bir çok kardeşimiz Hak’ın rahmetine kavuşmuştur. Öncelikle kederli ailelerine, tüm milletimize, silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize sabır temenni ediyor ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da en kısa zamanda acil şifalar diliyorum. Artık ok yaydan çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti kararlıdır. Bu ihanet şebekesinin kökü kazınana kadar, bunlarla her türlü mücadele kararlılıkla devam ettirileceklerdir. Asırlardan beri hükümdarlığını sürdüren Türk devleti, bundan sonrada hayatiyetini muhafaza edecektir ve misyonunu ifa etmeye devam edecektir. Vatandaşlarımızın da serin kanlı, soğuk kanlı olması gerekmekte ve bu uğurda mücadele eden güvenlik güçlerimize dualarıyla destek olmaya devam etmelidirler.

Bilindiği üzere önümüzdeki hafta 14 Eylül’de Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunu hep beraber kutlayacağız. Ben bu vesileyle, Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunu şimdiden tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum. İşyerlerimize, evlerimize Türk bayrağı asarak şanlı al bayrağımızla bu mekanları donatarak, aynı zaman da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine, Türki Silahlı Kuvvetlerine, devletimize bu vesileyle de desteğimizi ifade etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yani Belediyemiz tarafından eğlence yerlerine, alkollü mekanlara, kahvehanelere bir tebligat yayınlanıyor.

Arkadaşlarımız kendilerine iletecekler. Bu hassas günlerde bu işletmecilerin daha dikkatli davranmaları, müzik kirliliğine dikkat etmeleri ve toplumda infial oluşturacak hadiselerden kaçınmaları, kendilerinden istenmiştir. Görüyoruz ki şehit haberleri gelen bugünlerde uyarı yapılmadan, kendiliğinden bazı işletme sahipleri bu akşamdan itibaren faaliyetlerini sürdürmeyeceklerini, faaliyetlerine ara vereceklerini devam ettirmeyeceklerini ifade etmektedirler. Bu da bizi Karacabey halkı olarak memnun etmektedir. Diğer gündem konularıyla ilgili, siyasi konularla ilgili açıklamaları yapmayı şuan durumun hassasiyeti sebebiyle erteliyorum. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Şehit haberlerimiz var. Acımız büyük. Dolayısıyla, siyasi polemiklerle bugünü farklı bir mecraya oturtmak istemediğimizden dolayı, bazı siyasetçilere vereceğimiz cevapları önümüzdeki günlerde değerli halkımızla paylaşacağımızı ifade ediyorum.’’