Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geliyor. İskenderun HATSU İlçe Hizmet Binası'ndaki ofisinde STK’ları ağırlayan Başkan Savaş, Hatay Dulkadiroğulları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve üyeleri ile biraraya geldi.

Sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Savaş, Hatay’ın kozmopolit yapısının kent kültürüne çok büyük katkılar sunduğunu ifade ederek, asırlardır süregelen hoşgörü ortamında Hataylı hemşehrilerin sağduyulu yaklaşımının her zaman için takdir gördüğünü belirtti. Gerçekleşen toplantının sonunda Dernek Başkanı Mehmet Bebek, çalışmalarında kolaylıklar dilediği Başkan Savaş’a, kendilerini konuk ettiği için teşekkür etti.

"EKONOMİ DARBOĞAZDAN GEÇİYOR"

STK’larla toplantılarına, kısa adı ATSİAD olan Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği üyelerini kabul ederek devam eden Başkan Savaş, Dernek Başkanı Şekip Abacı ve üyelerle Hatay ekonomisi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Hatay ekonomisinin ciddi bir darboğazdan geçtiğini ifade eden Dernek Başkanı Abacı, bu noktada işveren ve işçilerin yanında duran Başkan Savaş’a teşekkür etti. Hatay’daki ekonomik olumsuzlukların, izlenen Ortadoğu politikasıyla ilintili olduğunun altını çizen Başkan Savaş, yaşanan olumsuzlukların en kısa sürede aşılmasını ümit ettiklerini söyledi.

"ÇEVRESEL FAKTÖRLER DİKKATE ALINIYOR"

Başkan Savaş’ı İskenderun’da ziyaret eden son STK, Çevre Koruma Derneği oldu. İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez ve dernek üyelerinden oluşan kalabalık bir grup ile gerçekleştirilen ziyarette, İskenderun özelinde ve Hatay genelindeki çevre sorunlarına dikkat çekildi. Dernek Başkanı Sönmez’in, Hatay’daki çevre kirliliğinin önüne geçebilmek adına hazırladığı sunumu dinleyen Başkan Savaş, bir doktor olarak büyükşehir çalışmalarında çevresel faktörlerin insan sağlığına olan etkilerini dikkate alarak hareket ettiklerini ifade etti.

İnsan sağlığına olumsuz etki edebilecek yatırım ve projelerin kabul edilemez olduğunun altını çizen Başkan Savaş, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla daha hijyenik enerji üretim tesislerinin teşvik edilmesinden yana olduklarını vurguladı. Gerçekleşen toplantının sonunda Dernek Başkanı Sönmez, Başkan Savaş’a, üzerinde ‘Temiz Çevre Engelsiz Hayat’ sloganı olan bir broşür takdim etti.