Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ülkemizi son süreçte yasa boğan menfur terör saldırıları nedeniyle toplumda oluşabilecek infialin karanlık odaklara hizmet edebileceği uyarısında bulundu.

Başkan Savaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemizde genel seçimler sonrasında sistematik olarak oluşturulmaya çalışılan kaos ve güvensizlik ortamında güvenlik güçlerimize yöneltilen hain saldırılardan prim yapan terör örgütü, Türkiye'nin her tarafında karışıklıklara meydan verecek provokasyonlara başvurmaktadır. Neredeyse her gün gelen şehit haberlerinin yüreğimizi yakarak bizleri duygusal tepkilere sevk edeceği hassas bu ortamda, terör örgütü ve yandaşlarının ekmeğine yağ sürecek şiddet eylemlerine başvurulması ülkemizi iç savaş ortamına sürükleme fırsatı bekleyenlerin zaferi olacaktır. Bugün, tüm hırslarımızı bir kenara bırakarak yüzyıllardır süregelen Anadolu'nun kardeşlik ve hoşgörü iklimini hatırlama ve bu minvalde ülkesinin bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan şehitlerimizin emanetine her zamankinden daha fazla sahip çıkma vaktidir." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Unutulmamalıdır ki, ülkemizin sağduyuyla hareket etmeye en çok ihtiyaç duyduğu bu hassas ortamda sokakları bir çatışma ortamına çevirmek, toplumsal bir tepki vermekten ziyade iç karışıklıklara sebebiyet vermeye hizmet edecektir."