Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi belediye başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, böbrek yetmezliği sonucunda vefat eden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam(89)’ın ailesinin karar vermesi halinde ilçede bulunan Aydınlar Mezarlığı’nda İlhan ve Turhan Selçuk kardeşlerin yanına gömülebileceğini söyledi.

Ünlü ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilediğini belirten Selmanpakoğlu, “Mezar yeri ile ilgili kararı tamamen ailesi verecek. Aldığım bilgilere göre, ailenin kesin bir kararı bulunmuyor. İstanbul Maltepe veya Hacıbektaş ilçemize gömülme yönünde bir eğilimleri var. Eğer kararları Hacıbektaş olursa Aydınlar Mezarlığı’nda İlhan ve Turhan Selçuk kardeşlerin yanına gömeceğiz. Kendisi ülkemizin yetiştirdiği en önemli aydınlardan birisidir. 1996 yılında bu özelliğinden dolayı Düzenleme Kurulu’muz tarafından Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’ne de layık bulunmuştu.” dedi.

Fikret Otyam, son olarak 26 Ocak 2015'te Antalya'daki özel bir sağlık merkezinde girdiği diyaliz sırasında rahatsızlanmış, mide kanaması geçirdiği anlaşılınca Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Otyam, böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.