Antalya'nın Manavgat İlçe Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Şelalesi'ndeki basit bir tahliye işleminin avukatlar kanalıyla kamuoyunu yanıltma amaçlı kullandığını söyledi.

Başkan Sözen, Manavgat Şelalesi'ndeki işletmelerin tahliyesiyle ilgili açıklamada bulundu. Yasal süreç devam ederken işletmenin sorumluluğunu aldığı yeri kötü kullandığı da bakanlıkların yaptığı denetimlerle ortaya çıktığını ileri süren Sözen, "Söz konusu işletme, bölgede devlete olan yükümlülüklerini bile yerine getirmemektedir. 10 yıldır kullandığı elektriğin borcunu ödemediği için elektrik şirketi ile icralık olan işletme, kendi suçunu, hukukçusunu ve basını kullanarak belediyemize atmaya çalışmaktadır. Ancak belediyemiz, tüm bu olanlara rağmen halkımızı mağdur etmemek, turizmin de zarar görmemesi için gerekli tedbir ve önlemleri alacaktır. Belediyemiz önümüzdeki günlerde aydınlatmaları ve arıtma tesisi pompalarını çalışır hale getirecektir." dedi.

Hukukçuların yanlış yönlendirilmesiyle Manavgat Belediyesi'nin kamuoyunda baskıcı, hukuksuz, turizme zarar veren bir belediye olarak tanıtıldığının altını çizen Sözen, Manavgat Şelalesi'ndeki işletmeci ise aksine mağdur pozisyonunda gösterildiğini ifade etti. Şelaleyi her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği, doğal güzelliğimiz ve bölgemizin birinci derecede en önemli varlığı olduğunu dile getiren Sözen, Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat Şelalesi de, belediyelerinin hizmet alanına geçtiği ve omuzlarındaki sorumluluğun oldukça büyük olduğunu kaydetti.

Sözen, şu bilgileri verdi: "Bu kadar önemli bir değerimiz olan koskoca Manavgat Şelalesi’nde işgalci pozisyonunda bir işletme vardır. Ve bu işgalci işletmeci hukukçular kanalıyla kamuoyunu sürekli olarak yanlış bilgilendirmektedir. İşletmeci kuruluşun lehinde olacak şekilde yaptırılan haberler son derece yanlış ve taraflıdır. Halkımızın verdiği güven ve yetki ile bu güne kadar haktan ve hukuktan hiçbir zaman sapmamıştır. Kamunun hakkına saygılı olmuştur. Manavgat’ın doğal, tarihi ve turizm zenginliklerinin, yine halkı yararına, hakça kullanmak, kullandırmak ve değerlendirmek yetkisi belediyemizindir. Manavgat Şelalesi kamunun hakkıdır ve bu hakkı korumak görevi belediyemizindir."