Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan destansı zaferle, Türk Milleti’ni esir etmek isteyenlere ve bütün dünyaya bunun mümkün olmadığının gösterildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, 30 Ağustos 1922’de Türk Milleti’ne diz çöktürmek isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanıldığını ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının önünün açıldığını söyledi. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk Ordusu’nun Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve Türk Milleti’nin bağrından çıkan Türk Ordusu’nun, tarihe altın harflerle yazılacak bir askeri başarıya imza attığını ifade geden Sözlü, “Diz çöktürülmek, yok edilmek istenen Türk Milleti, ‘bitti’ denilen yerde küllerinden doğmuş ve başı dik, bağımsız yaşama isteğini ete kemiğe büründürmüştür.” dedi.

Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını sonsuza kadar sürdüreceğini vurgulayan Başkan Sözlü, Cumhuriyet kazanımlarının korunmasının, bu yolda hayati öneminin olduğunu söyledi. Başkan Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: “Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücünü Türk Milleti’nden, Büyük Atatürk'ün ilke ve inkilaplarından alan, bilimin ışığında gelişmesini sürdüren laik, demokratik, çağdaş bir ülkedir. Türkiye'nin aydınlık geleceğe uzanabilmesi, çağdaş dünyadaki konumunu güçlendirebilmesi, saygınlığını artırabilmesi için, Cumhuriyet kazanımlarına bağlılıkla hareket edilmeli, Cumhuriyetin temel yapısı korunmalıdır.”