Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Mayıs’ta Adana’ya gelmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanı Anayasa’ya göre tarafsız olmalı. Seçimden önce Adana’ya gelecek olması buna gölge düşürür. Seçimden sonra gelirse kendisini en sıcak şekilde ağırlarız.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Deresi ıslahı, kanalizasyon ve yağmur suyu kolektörlerinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada önce belediyenin yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi. 7 Haziran seçimlerine giderken hükümetin Türkiye’nin her yerinde kamu kaynaklarıyla propaganda yaptığını açıklayan Başkan Sözlü, “Bir tesis açılışını Başbakanla yapıyorlar, Cumhurbaşkanı gidince bir daha açıyorlar. Duyduk ki 29 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı Adana’ya gelecekmiş. Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı, Anayasa ifadesinde yerini bulduğu gibi tarafsız olmalıdır. Seçimlere doğru gittiğimiz bir dönemde, Sayın Cumhurbaşkanının Adalet ve Kalkınma Partisi’ne açık bir şekilde oy istediği herkesin malumudur. Geçende eski bir belediye binasını Beyoğlu’nda açmış ama ‘seçime giderken de yerinizde yatmayın’ diye taraftarlarına telkinde bulunuyor, talimat veriyor.” dedi.

Cumhuriyet çocuğu olarak, çağdaş-demokratik cumhuriyetin bir evladı olarak bir hak ihlaline seyirci kalamayacağını aktaran Sözlü şunları söyledi: “Böyle bir üslubu tasvip etmediğimizi siz Adanalıların huzurunda bütün Türkiye’ye ifade etmek istiyorum. Adana Anayasanın çiğnendiği zemin olmamalı. Adana, Cumhuriyeti kuran iradeye ortaklık yapmış, destek vermiştir. 19 Mayıs ve onun haklı gururunu yaşayan bir kent Adana. Tarihinde böylesine şerefli bir sayfa varken, Sayın Cumhurbaşkanı’nın seçim münasebetiyle Adana’ya gerçekleştireceği bir ziyarete ev sahipliği yaparak, Anayasanın çiğnendiği bir zemin, Anayasanın ihlal edildiği bir kent olma talihsizliğini yaşamak istemiyor şehrimiz. Adanalı, demokratik kültür açısından böylesine hoş olmayan bir sayfayı görmek istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız seçimden sonra gelsin Adana’ya. O zaman kendisini Adana’nın sıcak misafirperverliğiyle en güzel şekilde ağırlarız. Ülkenin cumhurbaşkanı hakkaniyetten, adaletten vazgeçmemeli. Cumhurbaşkanı, bizim cumhurbaşkanımız olduğunu da göstermeli ki, biz de kendilerini ‘Bizim Cumhurbaşkanımız geliyor’ diye koşarak, heyecan duyarak karşılamaya gidelim.”