Mersin merkez Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında otogar işletmecisi Halit Şimşek'in iftiralarına maruz kaldığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Tarhan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Tarhan burada yaptığı açıklamada önceki gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında meclise hakaret eden davranışa izin verildiğini iddia etti. Yerel seçimlerden bu yana Büyükşehir Meclisinde Başkanın üslubu ve davranışlarıyla meclis üyeleri ile diyalog kuramadığını öne süren Tarhan "Mecliste izleyicilerden konuşanlar en ağır ifade ile susturulup basın görevlileri dövülürken önceki gün otogar işletmecisi Halit Şimşek’in çirkin iftiralarına meydan verilmiştir." dedi.

Kendisinin 600- 650 bin TL’ye bir villa aldığının ifade edildiğini anlatan Tarhan "Evimize benim emekli ve başkan maaşım, eşim ve çok iyi yerlerde yüksek maaş ile çalışan iki çocuğumla birlikte beş maaş girmekte. Söylenen değerin yarısına yakın fiyatla 'kaba inşaat halinde' üç odalı küçük bir daire aldık. Çok şükür ekonomik durumumuz daha iyi bir evi almaya da yetecek düzeyde. Halen 35 yıldır evliyim ve Mersin’de kayınpederimden kalan 100 metrekarelik 32 yıllık eski bir dairede oturuyorum. Mal beyanımı belediyeye verdim. Hayatım boyunca bir kuruşluk haksız kazanç edinmedim. Mersin’de veya başka kentte aksini söyleyecek bir kişi çıkamaz. Mersin halkı beni de, beni suçlayanları da çok çok iyi tanır." ifadelerini kullandı.

Kendisine iftira atan kişiye tanımadığını söyleyen Tarhan, yaptığı suçlama ve iftira için Cumhuriyet Savcılığı’na başvuru yaptığını söyledi.

'OTOGAR KONUSUNDA BÜYÜKŞEHİR İŞİN BAŞINDA YANLIŞ YAPTI'

Büyükşehir Belediyesi'nin otogar konusunda işin başında yanlış yaptığını ve hatalarına devam ettiğini belirten Tarhan şöyle devam etti: "Hata yapanlar, elbette hesabını verecektir. Büyükşehir bu konuda batağa saplandı, patinaj yapıyor. Bizleri kendilerini kurtarmaya çağırıyor. İhale şartnamesi hazırlanarak ihale gerçekleştirilmiştir. İhaleden sonraki işyeri teslim tarihi doğrudur, yanlıştır; teslim tarihi Şubat yerine Nisan ayı olacak ise düzeltilmesi ve dolayısı ile ödeme tarihinin değiştirilmesi Büyükşehir yetki ve sorumluluğundadır. Yüklenici Şimşekler Grubunun istemini Büyükşehir yerine getirmiyor ise yargıya gitmeleri gerekir."

Belediye Meclisi’nin görevlerinin yasada belirlendiğini ifade eden Tarhan "Şimşekler Grubunun istem ve itirazlarının yeri Belediye Meclisi değil, Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediye Meclisi görev alanına girmeyen konuları görüşemez, karar alamaz. Kaldı ki, Büyükşehir Belediye Başkanı, Şimşekler Grubu’nun istemini Büyükşehir Meclisi’ne getirmemiştir. İddiaya göre getirse idi MHP çoğunlukla karar alabilirdi. Niçin konu meclise getirilmedi? Başkan bu konuları benden daha iyi bilir, bildiği için konuyu meclise getirmemiştir." ifadesini kullandı.

Şimşekler Grubu ve eski otogar esnafının mağduriyetinin çözüm adresinin Büyükşehir Belediyesi olduğunu anlatan Tarhan şunları kaydetti: "Şimşekler Grubu yanlış bilgilendiriliyor; beni, partimi hedef gösterenlerin oyununa geliyorlar. Benim kendilerine tavsiyem, ihale yasasını, belediye mevzuatını iyi bilen birilerine danışarak hareket etmeleridir. Şimşekler Grubu; dostunu, sevmeyenlerini, sorunlarını çözmeyenleri doğru tespit etmelidir. Bütün bu bilgiler de tarafları tatmin etmiyor ise soruna Sayın Valinin el atmasını ilgililerin istemesi de doğal haklarıdır. Herhalde devletin valisine de inanmamazlık edemezler."