Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 16 asker ve Iğdır'da şehit edilen polisler için taziye mesajı yayımladı.

Toksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.' (Bakara, 154). Gencecik yaşta bu vatan için, bu bayrak için şehit düşen askerlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, yaralanan askerlerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. AKP'nin 'Çözüm Süreci' olarak başlattığı aslında 'Çözülme Süreci' olan süre zarfından PKK ne geri çekildi ne çözüldü. Aksine PKK şehirlerde güçlenerek ve silah yığınakları yaparak güçlenmeye devam etti.
Oslo'da PKK ile görüşüyorsunuz dedik. İspatlamazsanız şerefsizsiniz dediniz. Sonra şerefsizlik yaftası boynunuzda asılı kaldı. PKK ile anlaşma imzaladınız dedik. Böyle bir şey kesinlikle yok, bunlar zaten barış istemiyor dediniz. Gittiniz Dolmabahçe'de mutabakat yaptınız. PKK'nın her isteğine evet dediniz. Askere operasyon yaptırmadınız. İşte gelinen nokta Yüce Türk Milleti'nin takdirindedir. Yıllar boyunca sadece kalleş pusular kurarak askerlerimizi şehit eden PKK, dün 16 askerimizi şehit etti. Bugün ise Iğdır'da çok sayıda polisimizi şehit olarak geride gözü yaşlı aileler bıraktı. Ne zaman duracak bu kan? AKP Hükümeti ne zaman sabrımız taştı diyecek? Bu vatan için, bu bayrak için yüce Türk milleti için canlarını seve seve veren Kahraman Mehmetçiğimizle ve Yiğit Polislerimizle gurur duyuyor ve onların huzurunda saygı ile eğiliyorum. Asırlardır Cihan'a hükmeden büyük Türk milleti, bir taşeron örgüt karşısında boyun bükemez. Elbet bir gün akıttıkları kanda boğulacaklar. Öldürdükleri Kürt vatandaşlarımızın, canına kıydıkları bebelerin, otobüste yanarak şehit ettikleri Serap'ın, bankada para çekerken şehit düşen astsubayımızın, Hantepe'de, Dağlıca'da, Cudi'de, Gabar'da, Osmaniye'de, Dörtyol'da ve tüm Türkiye'de şehit ettikleri askerlerimizin ve polislerimizin hesabını verecekler. Milli mücadelede ilk kurşunu atan Yiğit Dörtyol'umuzdan sesleniyorum; Bölünecek ne vatanımız ne de verilecek bir karış toprağımız vardır. Bugün Kara Mehmet Çavuş'un, Kara Hasan Paşa'nın evlatları aynı ruh ile yaşamaktadır. Dağlıca'da ve Iğdır'da şehit olan askerlerimizi ve polislerimizi saygıyla anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum."